Halloween mummie koekjes

Briljant zijn ze deze mummiekoekjes van Hanneke! Zo leuk en zo ontzettend makkelijk te maken! Je kunt ze serveren op 31 oktober, dan wordt er weer Halloween gevierd en deze dag wordt steeds populairder in ons land. Maar ook erg leuk om voor een griezel- of heksenfeestje te maken! (hier nog meer tips en tricks voor zo’n feestje)

Ingrediënten:

  • 1 pak ovale koekjes
  • 150 gr witte chocolade
  • eetbare oogjes (online te verkrijgen maar je kunt ook eens kijken bij winkels zoals Xenos of Action)

Bereiding:

Leg een vel bakpapier op je aanrecht. Pak de koekjes uit en leg ze klaar.

Hak de chocoladerepen in kleine stukjes. Smelt de helft van de chocolade au-bain-marie, dit houdt in dat je de chocolade in een glazen schaal boven een pan met heet water laat smelten. Het water mag niet koken en niet tegen de schaal aan komen. Door er daarna koude chocoladestukjes aan toe te voegen, zorgt dit ervoor dat de chocolade mooi uithardt en knapperig wordt. Als de chocolade gesmolten is haal de schaal dan van het vuur en smelt de overige chocolade erdoor.

Doop de koekjes aan een kant in de gesmolten chocolade en leg het voorzichtig met de chocoladekant boven op het bakpapier. Herhaal dit met alle koekjes.

Giet het restant van de gesmolten chocolade in een (stevig) diepvrieszakje en knip een heel klein punt eraf. Spuit dunne slierten witte chocolade over de koekjes. Het moet een beetje op bandage lijken.

Plak nu 2 oogjes op elk koekje en laat ze ‘uitharden’.

Veel griezelplezier!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: