Het begin – Nora Roberts

Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 200 boeken werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht! Ook ik ben altijd erg gecharmeerd van haar boeken en ik was er dan ook als de kippen bij toen ik “Het Begin”, boek 1 van trilogie De Bron, mocht lezen en recenseren. Waar gaat het over?

De ziekte kwam plotseling en verspreidde zich snel. De angst verspreidde zich nog sneller. Binnen een paar weken viel alles uiteen: het elektriciteitsnet haperde, de overheid en rechtsstaat vielen om, en meer dan de helft van de wereldbevolking was dood.

Waar orde was, is nu chaos. Waar de macht van wetenschap en technologie afbrokkelt, komt magie in hun plaats. Soms goede, zoals de magie die Lana Bingham gebruikt in de loft waar ze met haar geliefde Max woont. Soms ondenkbaar kwade magie, die overal kan huizen – om de hoek, in stinkende tunnels onder de rivier – of in degenen van wie je het meest houdt.

Met niemand om te vertrouwen behalve elkaar, ontvluchten Lana en Max het vernielde New York. Ze zijn niet de enigen. Over het hele land proberen reizigers naar het westen te vluchten. Maar in een wereld van overlevenden waar iedere vreemde een vriend of vijand kan zijn, weet niemand precies waar ze naartoe vluchten, of waarom. En er wacht hen een doel dat hun levens, en de levens van alle overlevenden, voorgoed zal veranderen.

Recensie:
Roberts heeft zeer goed gekeken naar haar beroemde collega Stephen King die met “De Beproeving”, een zeer succesvol boek over een soortgelijke pandemie heeft geschreven. Vooral het begin toonde verrassend veel overeenkomsten. Wat haar onderscheidt van King is de flinke dosis magie en fantasy welke als een rode draad door het boek heen lopen. Het verhaal ontwikkelt zich met horten en stoten, het ene moment word ik helemaal het verhaal ingezogen en het andere moment walst Roberts door het verhaal en karakters heen waar deze zich eerder lenen voor verdieping/verfijning. Wat mij betreft zeker niet haar sterkste boek, desondanks blijft een Nora Roberts-boek een garantie voor een paar fijne uurtjes lezen en wil ik toch graag weten hoe het verhaal zich in deel 2 en 3 gaat ontwikkelen.

3*** door recensent Sandra Raino

Auteur: Nora Roberts – Uitgeverij: Boekerij – 414 pagina’s – Verschenen: augustus 2018 – ISBN: 9789022581575

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: