Kinderfeestje: heksenspeurtocht

Nu mijn kinderen tieners zijn kijk ik met veel plezier terug op de kinderfeestjes. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik de voorbereidingen het leukst vond 😉 Lekker spitten op het internet om artikelen te zoeken die passen bij het thema van het feestje! Ja, het was echt een uitdaging om alles helemaal in de sfeer erbij te zoeken, van uitnodigingen tot de snoepjes… Toen Nina en Antonio 6 jaar werden heb ik dit gezamenlijke kinderfeestje voor hen georganiseerd:

17_48_48_705_heksen_en_tovenaars_collageHeksen/tovenaars-speurtocht:

Op heel veel sites zijn kant en klare speurtochten te vinden die je kunt bestellen of uitdraaien. Wij hebben deze speurtocht gedaan, erg leuk en goed verzorgd: http://www.speurtochten.nl/kinderfeestje/heksen-en-tovenaars. Er zijn natuurlijk nog vele andere speurtochten op het internet te vinden of je maakt er zelf 1, dat kan ook natuurlijk.

Snoepgoed:

img_4528Eng snoepgoed mag natuurlijk niet ontbreken op dit feestje! Dit zijn een paar leuke sites:
Snoepstore & Partysweets

Of heb je soms trek in mummiekoekjes? Klik hier voor het recept!

Maar blijf vooral doorgooglen, er gaat een griezelwereld voor je open!

ijsblokjesNadat ik de muffins had gebakken en heb laten afkoelen, maakte ik een kleine holte waar ik een chocolade-oogbal in had gedaan. Succes gegarandeerd! Griezeldrinktip: vries kleine plastic spinnetjes in ijsblokjes zodat je deze in de limonade kan doen tijdens het feestje.

Versiering:

img_4535Versieringen zoals spinnenwebben en grote harige spinnen maken van je woonkamer een echt heksenhol! Handig is om deze versieringen vóór Halloween te kopen, een winkel zoals de Action en Xenos heeft dan talloze artikelen voor een leuk prijsje in de verkoop. Ga je naar een feestwinkel, hou er dan rekening mee dat je de hoofdprijs betaald. Tip: zet een oproepje op facebook, ik weet zeker dat er nog wel iemand is (zoals ik) die nog een tasje met griezelversieringen in de schuur of op zolder heeft liggen.

Kleding:

img_1828Om de kinderen helemaal in hun rol te laten komen, had ik voor allemaal een heksenneus gekocht. Ik speelde zelf heks Oeleboele (ja, je moet wat over hebben voor je kinderen hihi) en ik droeg een heksencape, een toverhoed en natuurlijk de welbekende neus. De cape en de toverhoed kwamen uit de verkleedkist.

De heksenneuzen kun je o.a. hier krijgen voor een leuk prijsje:

http://www.heksenfeestartikelen.nl/index.php?route=common/home

Spelletjes:

Tijdens de speurtocht heb ik nog onderweg ook een paar actieve spelletjes gedaan om de kinderen goed bezig te houden:

img_1941Bezemrace: regel 2 heksenbezems en laat de kinderen op een van te voren klaargezet parcours tegen elkaar racen. Uiteindelijk blijft er 1 winnaar over.

img_1949Wurm happen: koop wormen van snoep en hang deze aan een stok, het is de kunst om met een blinddoek voor met je mond de wurm te vangen en natuurlijk op te eten.

Gelei-grabbelen: in een grote bak (bv. een slaschaal) heb ik van die drillige gekleurde geleipudding gedaan. Voordat het indikte, heb ik er zakjes met snoepjes ingedaan (naar het aantal kinderen wat aanwezig is). Met de blote handen moeten de kinderen, door de gelei heen, naar een zakje grabbelen. Slim is om hier een flesje water en een handdoek bij te leggen.

img_1979Aan het einde van de speurtocht had ik een kookpot klaar gezet en ik had rookcapsules gekocht bij de feestwinkel om het geheel nog “echter” te laten lijken.

Ik wens je een heerlijk griezelig feestje toe!

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Halloween mummie koekjes – MeerdanSandra.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: