Quesadilla met spinazie, feta en mozzarella

Maak eens wat anders met een tortilla, altijd handig om in huis te hebben! Zelf heb ik altijd een paar pakjes op voorraad liggen 🙂 voor een snelle maaltijd of lekker bij de borrel.

Ingrediënten:

  • 200 gr bladspinazie, diepvries
  • 1/2 groene peper
  • 1 bosje koriander
  • 100 gr feta
  • 1 mozzarella
  • 75 gr geraspte oude kaas
  • zout
  • 4 grote tortilla’s
  • olijfolie

Bereiding:

Laat de spinazie ontdooien of gebruik verse spinazie die je even roerbakt in een beetje olie. Giet de spinazie af en doe het in een grote kom.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene (of rode) peper en hak deze fijn. Hak de koriander grof en doe dit ook in de kom.

Verkruimeld de feta erboven. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en doe dit samen met de geraspte kaas in de kom en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout.

Leg twee tortilla’s op het aanrecht en verdeel het spinazie/kaasmengsel over deze twee. Leg de andere twee tortilla’s hierop en druk ze goed aan.

Verhit twee grote koekenpannen (of pannenkoekpannen) op middelhoog vuur en leg voorzichtig een tortilla in een pan.

Bak de tortilla’s aan beide kanten goudbruin en tot de kaas gesmolten is. Leg ze op een snijplank en snijd ze met een pizzasnijder in 6-8 punten. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: