Springvloed – Jackie van Laren

“Springvloed” is het 3e deel van de Eilandliefde-serie. Deel 1 en 2 zijn dit voorjaar al verschenen (klik hier voor de recensie) en afgelopen zomer kwamen deel 3 en 4 uit. Het was zo ontzettend warm deze zomer dat ik alleen maar apathisch op de bank kon zitten en alleen maar een lekkere feelgood met mijn overhitte brein aankon. Boek dus wel gelezen maar de recensie liet even op zich wachten. Uiteraard wil ik die jullie niet onthouden. Voor een beetje volger van MeerdanSandra zal het geen grote verrassing zijn, want die weet al dat ik groot fan ben van Jackie van Laren 🙂

Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.

Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

Recensie:
Hoe flikt ze het toch, Jackie van Laren, ze schudt zo tijdens haar vakantie een feelgood 4-luik uit haar mouw. “Springvloed” is het 3e deel uit deze serie en ook heel goed te lezen als stand-alone. Ook in dit deel wemelt het van de zeer uitgesproken karakters. Jackie beschrijft ze zo beeldend, met zoveel humor en zoveel gevoel dat je ze zo voor je ziet en niets anders kan dan meeleven met in dit geval Mayke en Cammie. Met dat laatste, het meeleven, daar pakt zij mij elke keer mee. Geen idee hoe ze het doet maar op één of andere manier weet zij een snaar bij mij te raken dat ik alle emoties zoals bv. verliefdheid, wanhoop en verdriet in elke vezel van mijn lichaam voel… dit is gewoon feelgood van de bovenste plank ♥

5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Jackie van Laren– Uitgeverij: Boekerij – 339 pagina’s – Verschenen: juli 2018 – ISBN: 9789022584071

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: