Zo stroom ik van je over – Eke Mannink

Eke Mannink is schrijver, dichter, columnist, moeder, hondenliefhebber, danser en nog zo het een en ander. Inmiddels verschenen vijf dichtbundels van haar, onder meer vondeling (2015) bij uitgeverij Liverse en Min (2016) bij Vlinderwerk. “Zo stroom ik van je over” is haar debuutroman. Waar gaat het over?

Als kind krijgt Eva te horen dat ze is afgestaan door haar natuurlijke moeder. Wanneer ze die moeder dan uiteindelijk ontmoet, blijkt Eva niet in haar leven te passen. Haar moeder heeft al een gezin en een van de kinderen draagt zelfs Eva's naam. Maar zij is de eerste Eva.

De zoektocht naar haar afkomst leidt tevens tot een zoektocht naar identiteit. Naar fundamenten. Naar pijlers. Hoe vind je die? Wie of wat zijn dat dan? Je geliefden? Je innerlijke waarden en overtuigingen? Je onbekende vader, die niet weet dat hij je vader is?
Een indringend verhaal.

Recensie:
“Zo stroom ik van je over” vertelt het verhaal van Eva, zij is geadopteerd en gaat na jaren twijfel eindelijk op zoek naar afkomst. Om haar eigen identiteit te krijgen kan Eva niets anders dan erkenning & herkenning eisen van haar biologische ouders, deze urgentie maakt het boek heftig en indringend en tonen mij als lezer de enorme impact van adoptie. Daarnaast valt de haast poëtische manier van schrijven van Eke Mannink mij op, wat kan zij dit mooi, prachtig! Desondanks had ik nergens een moment dat het echt recht naar binnen kwam, misschien maar beter ook… gezien het heftig verhaal…

3*** door recensent Sandra Raino

Auteur: Eke Mannink – Uitgeverij: Elikser – 236 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – ISBN: 9789463650687

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: