Banaan en chocoladecake

Jammie, jammie… wat heeft Hanneke toch overheerlijke recepten! Deze banaan- en chocoladecake is er ook weer eentje om je vingers bij te vreten!

Deze banaan en chocoladecake heeft een volle chocoladesmaak maar je proeft ook nog de banaan. Gebruik lekkere rijpe bananen hiervoor, die geven de meeste smaak. Dus als je van die (bijna) bruine bananen hebt liggen in de fruitmand, dan is dit de manier om ze op te maken!
Voor de extra chocoladesmaak heeft Hanneke cacaopoeder en chocolade drops (druppels) gebruikt. Als je die niet kunt vinden, hak dan een stuk pure chocoladereep in stukjes. Voor de cake heeft zij een cakeblik gebruikt van 20 centimeter lang.

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 60 gram yoghurt
  • 130 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 gram chocoladedruppels

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175˚C. Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Klop het ei met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig met een mixer. Voeg de olie, geprakte banaan en de yoghurt toe en mix dit erdoor heen.

Zeef de bloem, cacao en bakpoeder erboven en spatel dit door het mengsel. Bestrooi de bodem van de cake met de chocoladedruppels.

Giet het mengsel in de cakevorm op de chocoladedruppels. Zet de cake in de warme oven en bak deze ongeveer 55-65 minuten of totdat de cake gaar is.

Prik na 55 minuten een satéstokje in de cake, als deze er droog uit komt dan is de cake gaar. Haal de cake dan uit de oven en laat het helemaal afkoelen voordat je deze in plakken snijdt.

Lekker smullen!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: