Boer zoekt vrouw – gevoel of verstand?

Vol verwachting klopt ons hart… want er moeten nog 2 boeren kiezen. Marnix en Jaap zijn aan het wikken en wegen… want welke vrouw past nu het beste bij hen…

Boer Marnix is er opstandig van… hij gooit nog net niet met zijn kommetje havermout en is echt niet vriendelijk tegen zijn 2 dames. Schoorvoetend geeft hij aan Yvonne toe dat hij toch wel vlinders krijgt bij Janneke. Daar is weinig van te merken als het keuzemoment daar is, waar bij andere boeren de knuffels en kussen door de lucht vliegen is de drempel bij Marnix en Janneke nog huizenhoog. Dan kun je het nog zo gezellig hebben bij de lunch met de ouders van Janneke en samen een biertje drinken in het wildspothok ergens midden in de natuur… zij zullen beide hun beschroomdheid van zich af moeten gooien om tot elkander te komen… (zoenen, zoenen!) want zo sterft deze Boer zoekt vrouw-koppelpoging een stille dood…

Steffi heeft afgezien, gelijk na het keuzemoment is Roel vertrokken naar Peru. Uiteraard wist zij dat maar damned…. 3 weken wachten was wel heel lang voor deze smoorverliefde paardendame! Gelukkig had de KRO een taxi geregeld om Roel vanaf het vliegveld gelijk naar Steffi toe te brengen (alles voor de kijkcijfers) en met een lekkere bruine toet viel Roel Steffi om de hals, zij waren overduidelijk blij om elkaar weer te zien. De citytrip van dit lovecouple ging naar Bern, al keuvelend over de hun drankvoorkeuren, bier, wijn, champagne…, en je zag aan de schalkse en veelbelovende lach van Roel dat hij aan hele andere dingen dacht. Steffi, meisje, hij is helemaal voor jou!

Ah gossie, die arme Jaap, nu moet hij toch echt kiezen. En niet met zijn hoofd maar met zijn gevoel, tja dat is toch wel een dingetje. Zelfs de goedbedoelde zet van Yvonne kan hem niet wat pit geven en hij is helemaal van de leg bij het keuzemoment. Dikke tranen en dan kiest hij voor…. Marian. Exit Petra, die met een opgeheven hoofd het liefdestoneel verlaat. Marian ziet het helemaal zitten met Jaap, ze denkt “kip ik heb je”, stelt haar dochters voor, neemt hem mee naar haar favoriete plekje en daarna gaan zij op reis naar het prachtige Noorwegen. Maar ergens mis ik de vonk, het is te klef, niet echt, opgefokt… zou er echt wel sprake zijn van verliefdheid of is het meer dat Jaap heel graag een vrouw wil?

Tja, hinnekje Michelle heeft Maarten in de pocket. En nu? Nu geeft zij acte de presence bij haar schoonfamilie. Maarten zit erbij alsof hij de hoofdprijs in de wacht heeft gesleept, hij glimt ervan! En maar kussen en knuffelen en aaien… maar Michelle begint het al aardig te vervelen. Onder het mom van “ik vind het allemaal zo enggggggg”… probeert zij zich alvast in te dekken tegen een relatiebreuk. Als zij dan ook nog ziek aan de ciytrip naar Athene begint, zie ik helemaal donkere wolken boven dit BZV-paar stapelen…

Waar ik bij Wim een paar afleveringen terug nog mijn twijfels had, zijn deze nu grotendeels opgelost. Hij voelt zich prima thuis in het huisje van Marit, zij keutelen daar lekker met zijn tweetjes in de rondte, drinken wat, kijken wat fotootjes. Kneuterigheid ten top! Maar wat hoor ik daar bij de ontmoeting met haar studievriendinnen? Marit is licht ontvlambaar in de liefde… oh jee, het is niet te hopen voor Wim dat het vlammetje wat nu is ontbrand straks zomaar weer weg is! Gelukkig is daar bij de citytrip in Trentino nog weinig van te merken. Ook hier zal de tijd het leren…

Liefs Sandra

2 Comments on Boer zoekt vrouw – gevoel of verstand?

  1. Ik vind ook dat er van Marnix wel eens wat mag uit gaan en dacht dat Jaap voor Petra zou hebben gekozen.Dus dat was wel een teleurstelling voor mij.Vond Petra beter bij hem passen.Zelf erger ik me een beetje aan al dat gegiechel van Michelle…maar wie ben ik ….

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: