De genezer – Toni Coppers + ACTIE (afgelopen)

Toni Coppers is een Vlaamse schrijver en scenarist en hij vierde in 2018 zijn 10-jarig schrijverschap. Hij werd vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout waarmee in hij 2014 de Hercule Poirotprijs (een jaarlijkse literatuurprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman) binnensleepte. Aan het begin van dit jaar heb ik “De zaak Magritte”, een stand-alone, gelezen (lees hier mijn recensie). Dit is mij zo goed bevallen dat ik er als de kippen bij was toen ik “De genezer” mocht gaan recenseren. Waar gaat het boek over?

Als commissaris Liese Meerhout een telefoontje krijgt uit Oxford, is ze niet weinig verbaasd: haar ex-vriend Simon blijkt er te wonen. Hij vraagt haar de verdwijning van een studente te onderzoeken. Ze wimpelt hem af: zij en haar team hebben in Antwerpen de handen vol met de moord op een bekende professor. De man werd zwaar toegetakeld en een kostbaar manuscript over middeleeuwse fabeldieren is verdwenen. Een roofmoord voor een onverkoopbaar museumstuk?
Liese's sidekick hoofdinspecteur Michel Masson likt als enige zijn vingers af bij het onderzoek in de mooie privébibliotheek van de professor. Maar alle sporen leiden naar Oxford. Liese volgt zoals steeds haar intuïtie. Ze steekt het Kanaal over en bezorgt haar Britse collega's een hoge bloeddruk bij haar koppige zoektocht naar het boek en het verdwenen meisje...

Recensie:
Om maar met de deur in huis te vallen… ik heb wederom aan de lippen gehangen van Toni Coppers! Wat een heerlijk boek, zo ogenschijnlijk gemakkelijk geschreven maar zo vernuftig in elkaar stekend! In deze thriller steekt Liese het Kanaal over, zij volgt haar intuïtie naar aanleiding van een telefoontje van haar ex-vriend Simon. Niets is wat het lijkt en naarmate het verhaal vordert halen zij en haar team de onderste steen naar boven om uiteindelijk deze stenen op hun welbekende plek te laten vallen. Buiten “De zaak Magritte” was ik niet bekend met de boeken van Coppers, desondanks is dit boek over commissaris Liese Meerhout ook prima los te lezen. De zoektocht naar de moordenaar en de privéperikelen van Liese, en dat allemaal geschreven in die prachtige Vlaamse taal, ik hou ervan, maken dit boek een pareltje om te lezen!

5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Toni Coppers – Uitgeverij: Manteau – 341 pagina’s – Verschenen: november 2018 – ISBN: 9789022335727

 

Ook enthousiast geworden over het boek “De genezer” van Toni Coppers? MeerdanSandra mag 3 exemplaren van dit boek verloten!

Wat moet je hier voor doen? Like de Facebookpagina van MeerdanSandra (wordt gecheckt, ja echt, mocht je geen Facebook hebben, vermeld dit dan in de reactie) en laat een reactie hieronder achter op de vraag: Waarom wil jij dit boek winnen? Originele antwoorden worden op prijs gesteld 🙂

Bij het invullen van je mailadres wordt je automatisch lid van de nieuwsbrief van MeerdanSandra, je kunt dit te allen tijde weer opzeggen. Deze actie duurt t/m 5 december 2018, daarna krijgt de winnaar persoonlijk bericht (dus laat een geldig mailadres achter!) en zal op Facebook worden vermeld.

De actie is afgelopen, ik maak binnenkort de winnaars bekend!

44 Comments on De genezer – Toni Coppers + ACTIE (afgelopen)

 1. Nicole Rosenkrantz-Crooijmans // 24 november 2018 at 09:13 // Beantwoorden

  De recensie klinkt als een smakelijk boek waarin spannende ondertonen bedekt worden met een Vlaamse korst.Ik krijg er leeshonger van.

 2. christina wauters // 24 november 2018 at 09:23 // Beantwoorden

  Omdat ik al weken verkouden ben 🙂

 3. Brigitta Dielman-Bleeker // 24 november 2018 at 09:40 // Beantwoorden

  Ik zou graag kennismaken met deze schrijver. Ken hem nog niet. Zal niet gelijk aan zijn lippen gaan hangen maar wie weet….

 4. Ik ben verslaafd aan de serie Liese Meerhout! En daar ik net ontslagen ben zou ik mezelf echt De Genezer gunnen… Om de tijd te doden

 5. Liese en Michel voelen al.bijna als familie. Ik heb 6 boeken van toni Coppers gelezen. Allemaal goed!.

 6. Eliane Borreman // 24 november 2018 at 10:43 // Beantwoorden

  Ik zou dit boek graag winnen omdat Toni Coppers mijn favoriete schrijver is !
  Ik hoop ook op Sinterklaas

 7. Ik ben door jouw recensie enthousiast geraakt over dit boek. Ik ben eigenwijs en wil graag mijn eigen mening vormen na het lezen van het boek.

 8. Een Top-schrijver en ik ben er na het lezen van jouw recensie van overtuigd dat dit weer een pareltje is

 9. Omdat het mij een geweldig boek lijkt en dat heel graag zou willen lezen. Door de recensie vanjou benik helemaal verkocht.

 10. Doe heel graag mee met de verloting, omdat je me heel nieuwsgierig heb gemaakt. ben een echte letter vreter.

 11. Liese Meerhout kan ik alleen van de tvserie, ik wil graag kennismaken met het boek

 12. Saskia Jacobs-Labree // 24 november 2018 at 20:00 // Beantwoorden

  Tijdens mijn laatst gelezen Coppers werd ik overvallen door vleermuizen. Gelukkig wist Liese mij te ontzetten door de puzzel op te lossen. Ze maakte me meteen nieuwsgierig naar haar volgende avonturen. Nou ben ik fan van de Fanastic Beasts dus deze thriller over een diefstal over een document over middeleeuwse fabeldieren spreekt meteen tot mijn verbeelding. Helemaal toen ik erachter kwam dat Toni Coppers een Potterfan blijkt te zijn. Toni is dus een echte Potterse Copper, dus die gaat vanzelfsprekend achter die fabeldieren aan. Het lijkt me dus hartstikke tof om dit boek te lezen en te winnen. CopperPotter, I’m ready!

 13. Ik heb nog niets gelezen van Toni Coppers. Ik ben nu wel heel erg nieuwsgierig geworden door je recensie. Dit boek spreekt me erg aan, omdat het om een oud manuscript gaat. Ik ben ook heel erg benieuwd wat Oxford ermee te maken heeft. Dit lijkt me een goed boek om Toni Coppers te leren kennen.

 14. bianca couwenberg // 24 november 2018 at 20:55 // Beantwoorden

  ik doe graag mee met deze actie. ik heb tot nu toe nog niks van deze auteur gelezen en ben dus erg benieuwd

 15. Ben dol op boeken die al gerecenseerd zijn, dan krijg ik al aardig een beeld van het verhaal.

 16. Mooie recensie! Lijkt me weer een geweldig boek van hem om te lezen. Al zijn andere boeken heb ik met veel plezier gelezen.

 17. Een hele mooie recensie voor dit boek. Dus ik zou ook heel graag dit boek willen winnen. Dus ik doe graag mee.

 18. Claudia Bennink // 25 november 2018 at 09:48 // Beantwoorden

  Ik ken hem niet (misschien omdat ik uit Nederland kom?) Maar het verhaal lijkt mij heerlijk weg te lezen. Ik zou waarschijnlijk in de privé bibliotheek van die man zijn blijven hangen dus ben blij dat zij wel hun best doen om de moord op te lossen

 19. Eergisteren hoorde ik op radio 1 een interview met een auteur. Het begin van het gesprek had ik gemist; ik wist dus niet wie er in de studio zat. De manier waarop hij schrijft, het vele onderzoek vooraf, scenario’s uitschrijven en een volgorde vastleggen, het verloop van het verhaal aanpassen volgens de gegevens die hij al dan niet wil prijsgeven om het spannend te maken, wekenlang herschikken tot hij het perfect vind,… Het boeide me ENORM om te horen hoe zijn boek tot stand kwam, respect! Ik ben 5 minuten langer in mijn wagen blijven zitten om te horen wie de gesprekspartner was… Toni Coppers over zijn nieuwe boek De Genezer! Die wil ik écht lezen nu ik heb nog geen boek gelezen van Toni, daar moet duidelijk verandering in komen 🙂

 20. Ik doe graag mee omdat ik gewoon erg nieuwsgierig ben naar dit boek.

 21. Nathalie Bottinga // 25 november 2018 at 19:02 // Beantwoorden

  Omdat ik het boek heel graag zou willen lezen

 22. Omdat mijn kinderen net de deur uit zijn,het lege nest moet weer gevuld worden

 23. Jacqueline Raeven // 26 november 2018 at 09:35 // Beantwoorden

  Na het lezen van deze recensie ben ik retenieuwsgierig geworden. Ik ben net 60 geworden en zou op literair gebied graag verrast worden met iets nieuws en uitdagends. Dit lijkt een ultieme kans.

 24. Ik had nog niet eerder van deze schrijver gehoord, maar na het lezen van de lijst met zijn enorme oeuvre lijkt het me een mooie kans om kennis te maken met zijn verhalen. Als het bevalt, dan ben ik de komende jaren zoet met een inhaalslag, om alles te lezen van zijn hand. Bovendien kan ik misschien nog
  wel iets van hem leren … 😉

 25. Ik doe ook graag mee… Het boek heeft precies alles wat ik leuk vind: studentes, professoren, manuscripten. Wat wilt een mens nog meer

 26. Elisabeth Goedhart // 26 november 2018 at 16:41 // Beantwoorden

  Net kennis gemaakt met Toni en zijn Liese, door de Vleermuismoorden te lezen. Dat smaakt naar meer! Leuk die Antwerpse achtergrond b een goede plot.

 27. Ineke Van Kessel // 26 november 2018 at 17:52 // Beantwoorden

  Wil dolgraag meeloten met dit boek. Heb verschillende boeken gelezen van Tony en allemaal even spannend. Ben hier héél nieuwsgierig naar. Ga mm duimen blauw duimen voor dit prachtige boek.

 28. martine derycke // 26 november 2018 at 19:39 // Beantwoorden

  Tweede poging: Tony is zo’n aimabele man die een mooie taal gebruikt zonder veel poespas.

 29. Monique en Chris // 26 november 2018 at 21:46 // Beantwoorden

  Gewoon niet omdat het moet, maar omdat het kan, zou ik dit boek erg graag lezen.

 30. Dol op spannende boeken! Heerlijk om even weg te gaan in een andere wereld… en als dat dan ook nog een andere taal is (en toch goed leesbaar) lukt dat vast.
  Je bent enthousiast genoeg dus ik waag graag een kansje.

 31. De genezer, ik vind het een mooie titel en ik ben zeer nieuwsgierig naar de geneeskunt dat waarschijnlijk en doodkunst is. Het is een mooie titel voor een spannend boek en dat wekt nieuwsgierigheid op.

 32. Ik doe heel graag mee met de verloting, omdat ik nieuwsgierig ben. Ik heb van deze auteur nog nooit iets gelezen, maar eens moet de eerste keer zijn. De voornaam van de politiecommissaris is verwant aan de mijne. Oh ja, over een weekje Sinterklaas, mijn schoen staat achter de voordeur !!!

 33. ik heb nog maar een boek (schande) van Coppens gelezen, Hier wil ik snel verandering in brengen!

 34. Joehoeeee… makkelijk te lezen en spannend… ik voel me zo aangesproken nu! Heerlijk op de bank met een kop thee en een warm dekentje in het verhaal duiken! Ik doe ook graag mee! Liefs

 35. Hij is één van mijn favoriete auteurs en thrillers zijn mijn favoriete genre. Ik verslind ze blad na blad.

 36. Silvia van Elzelingen // 30 november 2018 at 10:19 // Beantwoorden

  Omdat het boek al op mijn lijstje stond en ik nu helemaal verlekkerd kijk na het lezen van jouw recensie. Man, dit boek moet je toch gewoon hebben en lezen.

 37. Erg mooie recensie. Ik zou net als Masson mijn vingers willen aflikken in de privé bibliotheek. Ik likkebaard nu al.

 38. Caroline Kuiper // 30 november 2018 at 10:39 // Beantwoorden

  Ook dit jaar liep ik op de boekenbeurs in Antwerpen en kocht het laatste boek van Toni De jongen in het graf, hij vertelde dat de week erop zijn nieuwste boek werd gelanceerd, De genezer, wat baalde ik dat ik er toen niet kon zijn. Ik wil hem heel graag winnen om te lezen, recenseren en natuurlijk aan mijn bijna volledige collectie Coppers toe te voegen. Duim duim en anders ja dan maar volgend jaar gesigneerd aanschaffen op de beurs 😉

 39. van erum maria louisa // 30 november 2018 at 10:42 // Beantwoorden

  ik zou heel graag mee loten dat lijkt me wel geheimzinnig

 40. Als je praat over een verslaving dan ben ik reuze verslaafd!! Niet schrikken hoor…..Mijn passie voor de schrijfsels van Toni Coppers is gigantisch! Wat een schrijfstijl en de ellende is dat wanneer ik aan een boek begin niet meer kan stopen met lezen en ik kan ook niet alles zo maar aanschaffen als moeder van een jong gezin! Daarom doe ik graag aan de verloting mee…..

 41. Nu hoef ik niet meer verder te zoeken
  Als grote fan van Toni Coppers zijn boeken
  Lezen op de bank met lekkere koeken
  Hoef ik niet meer te kijken in alle hoeken

 42. Klink spannend ,tijd eens wat anders om te lezen altijd leuk

 43. Ik wil dit boek winnen omdat ik nog geen enkel boek van hem gelezen heb en nu hij helaas overleden is ik daar spijt van heb en dringend iets van hem wil lezen.

 44. Gevonden! Ik ben heel benieuwd geraakt na je recensie en doe graag mee.
  Ik hoop dat Sinterklaas me niet vergeet, maar ’t is pas na 5 december dat ik dat zeker weet. 😉

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: