Hartendief op pootjes – Melinda Metz

Owwwwwwww *smelt*smelt*smelt*….. wat een geweldige cover! Als kattenliefhebber moest en zou ik natuurlijk “Hartendief op pootjes” van Melinda Metz recenseren! Melinda Metz is een Amerikaanse auteur van Young Adult. Haar serie Roswell High , over tiener-aliens, is de basis van de televisieserie Roswell en Roswell, New Mexico. Zij woont in Manhattan, New York met een pen-etende hond genaamd Dodger! Waar gaat “Hartendief op pootjes” over?

Jamie is vierendertig, single, en heeft voorlopig genoeg van mannen. Na haar tijd te hebben verspild aan De man die zich niet wilde binden, De egocentrische man en De man die vergat dat hij al getrouwd was, is haar kat MacGyver het enige mannelijke wezen dat ze nog in haar buurt wil hebben. MacGyver is een lieverd, maar hij heeft de vreemde gewoonte om spullen te stelen.
MacGyver op zijn beurt vindt het maar niets dat Jamie alleen wil zijn en bedenkt dat buurman David best goed bij haar zou passen. Hij steelt iets van David en verstopt dat bij Jamie, daarna steelt hij iets van Jamie en verbergt dat bij David. Binnen de kortste keren raken de twee aan de praat over gestolen goederen en relatieproblemen. Maar ze worden niet verliefd, echt niet…

Recensie:
Jamie is helemaal klaar met de mannen en na het overlijden van haar moeder verhuist zij met haar kat MacGyver naar Los Angeles. Door haar erfenis kan zij stoppen met haar baan en zich richten op wat zij nu werkelijk wil met haar leven. Juist deze zoektocht in combinatie met de enorme drang van haar kat MacGyver om haar te koppelen aan een man maakt dat dit boek veel hilarische momenten kent. Ik moest wel even wennen aan rol die deze kat in het boek speelt… geen adorable fluffy knuffelbeest maar meer een terrorkat en vooral veel, heel veel gedachten….daarnaast is hoofdpersonage Jamie een beetje een zeurpietje die niet weet wat ze wilt, geen nee durft te zeggen en met omtrekkende beweging het liefst de problemen ontloopt…. kortom: het was even de verwachtingen bijstellen met deze feelgood…. gelukkig kwam de nog steeds om zijn overleden vrouw rouwende mannelijke hoofdpersonage David op de proppen en toen had schrijfster Melinda Metz mij eindelijk beet….

3*** door recensent Sandra Raino

Auteur: Melinda Metz – Uitgeverij: HarperCollins– 318 pagina’s – Verschenen: september 2018 – ISBN: 9789402731408

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: