Heimwee naar bloed – Dario Correnti

Na een heerlijke dosis feelgood deze zomer was ik weer toe aan een lekkere thriller. Deze diende zich aan in de vorm van “Heimwee naar bloed” van Dario Correnti. Het boek speelt zich af in het Noorden van Italië en laten wij daar deze zomer nu onze vakantie hebben doorgebracht. Ik ben heel benieuwd of ik wat van de sfeer en de omgeving kan herkennen! De cover in prachtige gele tinten met daarop een bloedvlek “gekwakt” doet al aardig luguber aan… waar gaat het boek over?

Een stadje in het noorden van Italië wordt opgeschrikt door een aantal moorden. De lijken van de slachtoffers zijn gruwelijk toegetakeld en de moordenaar laat telkens een mysterieuze, in bloed geschreven boodschap
achter: ViVe.

Twee journalisten, Marco Besana, een oude rot, en de jonge, onhandige Ilaria Piatti, besluiten de moorden te onderzoeken. Ilaria is ervan overtuigd dat de moordenaar een copycat is die zich laat inspireren door Vincenzo Verzeni, de eerste Italiaanse seriemoordenaar. Verzeni, bijgenaamd 'de vampier van Bergamo', werd in de negentiende eeuw veroordeeld voor de moord op twee vrouwen en de aanranding van zes andere, waarbij hij hen beet en hun bloed dronk.

Wat hebben deze nieuwe moorden echter te maken met een seriemoordenaar die al een eeuw dood is? De twee journalisten bijten zich vast in de zaak, maar worden van alle kanten tegengewerkt. Zullen zij in staat zijn om deze zaak op te lossen voor er opnieuw een slachtoffer valt?

Recensie:
Dario Correnti is een pseudoniem waarachter twee auteurs schuilgaan, zij hebben zich heerlijk uitgeleefd op de hoofdpersonages Marco Besana en Ilaria Piatti. Besana, de in het verleden zeer succesvolle maar nu bijna uitgerangeerde journalist kan niets anders doen zich ontfermen over de geplaagde, tuttige maar naar later blijkt zeer intelligente stagiaire Ilaria Piatti. Zij blijkt namelijk met haar scherpe oog elke keer de sleutel in handen te hebben om het onderzoek naar de seriemoordenaar voort te zetten. Dit in combinatie met de ervaring en het netwerk van Besana maakt hen een duo om in de armen te sluiten. Erg gecharmeerd ben ik van de bij tijd en wijle geestige manier van schrijven en de terugblikken naar verleden, naar “de vampier van Bergamo” welke echt bestaan heeft. Vooral dit laatste maakt dat het boek net een beetje meer body krijgt dan een “normale” thriller. Een kleine kanttekening zijn de vele personages welke in het boek opduiken, dit kan nog wel eens wat verwarring veroorzaken. Een aangename kennismaking met deze “schrijver” en de hoofdpersonages waar wat mij betreft zeker een vervolg op mag komen!

3,5 ***(*) door recensent Sandra Raino

Auteur: Dario Correnti – Uitgeverij: HarperCollins– 446 pagina’s – Verschenen: november 2018 – ISBN: 9789402701616

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: