Tegenstroom – Jackie van Laren

Na “Duingras”, “Stormwind” en en “Springvloed” is “Tegenstroom” het 4e deel en tevens laatste deel van de Eilandliefde-serie van Jackie van Laren. Een beetje fan heeft deze verhalen natuurlijk al lang gelezen op de Facebookpagina van Jackie want dat is de plek waar deze serie is ontstaan! Elke dag publiceerde Jackie een stukje van “Duingras”, dit werd zo’n succes dat zij er een 4-luik van heeft gemaakt!  Waar gaat dit laatste deel over?

Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria's Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen – maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek…

Recensie: 
Om heel eerlijk te zijn was ik na 3 vervolgverhalen een beetje verzadigd. Ik volgde het verhaal van Martin destijds wel via Facebook maar in tegenstelling tot de eerdere 3 delen sloeg ik ook wel eens een dagje over. Niet bewust, maar gewoon vergeten. Nu ik “Tegenstroom” in 1 ruk kon uitlezen kan ik maar 1 ding zeggen: sorry Martin! Je had mijn volle aandacht zeker verdiend want dit is gewoon een heerlijke feelgood zoals alleen Jackie van Laren ze kan schrijven. Met leuke en vooral gekke uitdrukkingen, met heerlijke karakters en net als de vorige 3 boeken uit deze Eilandserie, met heel veel gevoel! Want daar pakt zij mij elke keer mee in, dat gevoel… ik voel de twijfel, ik voel de hoop, ik voel de verliefdheid, ik voel de euforie… ze passeren allemaal de revue en ik leef mee, ik zit er helemaal in…. en dat is uiteindelijk waar het voor mij bij het lezen om gaat…

5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Jackie van Laren– Uitgeverij: Boekerij – 311 pagina’s – Verschenen: juli 2018 – ISBN: 9789022584088

 

Zij jullie ook zo toe aan flinke dosis feelgood? Hou MeerdanSandra in de gaten, ik heb nog een setje van 4 boeken van de “Eilandliefdeserie” klaar liggen om te verloten!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: