WINACTIE: ebook Kerstmis vier je thuis – Tineke Beishuizen (afgelopen)

Loft Books is een nieuwe Nederlandstalige e-only uitgeverij. Ze brengt unieke, toegankelijke easy-reads en thrillers in uitsluitend digitale uitgave: alle titels verschijnen enkel als ebook en/of audiobook tegen scherpe prijzen. Meer informatie vindt u op www.facebook.com/loftpublishing.

Om kennis te maken met deze uitgeverij mag ik een ebook gaan verloten, te weten “Kerstmis vier je thuis” van Tineke Beishuizen.

Tineke Beishuizen debuteerde in 2005 met de thriller Als zand door mijn vingers, die meteen een bestseller werd. Ook haar daaropvolgende boeken kwamen in De Bestseller 60 terecht, zoals Wat doen we met Fred? en Schaduwtuin. Ze schrijft al jaren diverse rubrieken in Libelle.

Deze drie feelgoodverhalen van Tineke Beishuizen geven glans aan de feestdagen. Perfect leesvoer voor wanneer het buiten schemert en de lichtjes in de kerstboom schitteren:

1. Een moeder is bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Maar bij familiefeesten, zeker met drie volwassen kinderen en hun onwelwillende partners, gaan de dingen vaak niet zoals gepland.

2. Lennie en Bob ontmoeten elkaar vlak voor Kerstmis in een boekhandel. Op weg naar hun eerste date raakt Lennie betrokken bij een ongeluk. Hoe moet ze die leuke man uit de boekwinkel, van wie ze alleen zijn voornaam weet, nu ooit terugvinden?

3. Een man en zijn zwangere vrouw zijn op weg naar haar vader om kerstavond met hem door te brengen, maar ze komen vast te zitten in de sneeuw. Een ouder echtpaar maakt zich ondertussen op voor een saaie avond, kerst wordt dit jaar niet gevierd. De avond krijgt echter een heel ander verloop als plotseling de deurbel gaat.

Wil jij graag dit ebook winnen?  Like de Facebookpagina van MeerdanSandra (wordt gecheckt, ja echt, mocht je geen Facebook hebben, vermeld dit dan in de reactie) en laat een reactie hieronder achter op de vraag: Heb je bepaalde rituelen met de kerst? bv. elk jaar dezelfde kerstfilm…. 

Gefeliciteerd Marieke Scheers, jij bent de winnaar van het ebook! Veel leesplezier toegewenst!

Bij het invullen van je mailadres wordt je automatisch lid van de nieuwsbrief van MeerdanSandra, je kunt dit te allen tijde weer opzeggen. Deze actie duurt t/m 17 december 2018, daarna krijgt de winnaar persoonlijk bericht (dus laat een geldig mailadres achter!) en zal op Facebook worden vermeld.

17 Comments on WINACTIE: ebook Kerstmis vier je thuis – Tineke Beishuizen (afgelopen)

 1. Mijn ritueel is elk jaar schreeuwen dat ik een kerst in joggingpak op de bank wil. Om vervolgens bij familie in de keuken te staan om te koken en af te wassen. Ik haat mijzelf hierom!!

 2. Mooie winactie en leuk boek, daarvoor wil ik mijn kersttraditie wel wereldkundig maken.
  Kerstavond tond 9 uur altijd kersttimpen en kruidbroodjes (wij komen uit Rotterdam). Eerste kerstdag een grote beenham, 2 à 3 kilo in de oven. Gebakken aardappeltjes, prinsesseboontjes en stoofpeertjes met ijs toe. De volgende dagen de restjes van alles.

 3. Ik probeer altijd op tijd klaar te zijn met werken op de 24ste. Zodat ik mijn huis extra gezellig kan maken voor dat hubbie thuis komt van zijn werk. Dat betekent lantaarns aan buiten, tuin verlichtinfpg aan. Binnen ook overal kaarsen en lichtjes aan. Kerst chocolade op tafel. Dan ga ik heerlijk koken voor ons tweeën . Daarna gaan we heerlijk op de bank hangen en tv kijken( kerstuitzending van All you need is love).. Ergens op de avond komt er voor ieder een kadootje tevoorschijn . Klinkt Miss hier supersaai maar wij vinden t heerlijk! Rust , geen gejaag , tijd voor elkaar. Eerste kerstdag is voor familie, de laatste jaren is dat bij ons thuis. Wij wonen ongeveer in t midden voor de overige familieleden ( Hoorn en Leiderdorp), dat bespaart heel veel tijd in de auto.Messtal regelen we samen een kerstdiner, waarbij iedereen iets voor zijn of haar rekening neemt. Voor, hoofd en Nagerecht. Wij verbouwen onze woonkamer en dan zitten we met 14-18 personen te kerstdineren.Erg druk en erg gezellig. Dit jaar wordt t een brunch. Net even anders dan anders. De tweede dag hebben we vaak met vrienden iets afgesproken. We proberen ook vaak om dan niets te doen maar dat lukt niet erg. Veel te gezellig allemaal! Van hier uit voor jullie ook allemaal een heerlijke kerst!

 4. Francisca den Otter // 8 december 2018 at 20:17 // Beantwoorden

  Sinds All you need is Love Kerst uitgezonden wordt lijken we dat op Kerstavond. Eerst met z’n 2-en, toen dochter kkeiner was aten we vroeger zodat we er samen voor konden gaan zitten. Nu, ze is bijna 13, kijkt ze natuurlijk mee! Dus komt er wat lekkers op tafel bij de thee en genieten we met z’n 3-en zo van Kerstavond, het begin van Zkerdt.

 5. In ieder geval Kerstavond naar de kerk. Eén van de twee dagen komt mijn moeder bij ons eten en spelletjes doen. Jongste woont dit jaar met Kerst nog thuis en de andere kinderen komen meestal ook langs. Bij ons geen gedwongen diners o.i.d. je moet het gewoon leuk vinden om te komen en dan kom je anders blijf je lekker thuis.

 6. Wij doen nooit veel met kerst, elk jaar is weer het plan lui op de bank te blijven maar uiteindelijk zitten we toch weer bij mijn ouders en schoonfamilie aan tafel. Wat we wel elk jaar voornemen én doen zijn kadootjes onder de boom. Dit jaar wilden we eerst geen boom opzetten maar tja dan kunnen er ook geen kadootjes onder he, dus vandaag toch de boom maar opgezet.

 7. Korina Hoogendoorn // 8 december 2018 at 21:37 // Beantwoorden

  Ja, hebben een kerst-traditie.
  Natuurlijk lekker ontbijten en na het opruimen pakken we de cadeautjes uit. We kijken altijd een mooie kerstfilm en doen spelletjes onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. De houtkachel en kaarsen zijn ook van de partij. Ook een wandeling, als het weer het toe staat, of een bioscoop bezoek vinden we altijd wel leuk.

 8. Rituelen met de Kerst….nee niet echt. Jawel. Stress voor de boodschappen en dan net als ieder jaar toch weer veel te veel meegenomen uit de winkel. Schandalig natuurlijk. En ja kerstfilm kijken die op tv is. En natuurlijk De kerstaflevering van All you need is love kijken. Verder geen vaste rituelen.

 9. We hadden altijd traditie om kerstavond bij mijn moeder en mijn man kookte altijd want dat is zijn hobby maar door ziekte gaan we dit jaar eens gezellig thuis met de jongste kids, iets eten….. filmpje…. cadeautjes….. en kijken naar vuurwerk hier in de buurt. Ik denk echt dat het ook leuk zal worden

 10. Kerstrituelen….. natuurlijk! Op kerstavond kijken we eerst naar All you need is love-kerst en vervolgens naar de kerstnachtdienst in de streektaal. En op 1e kerstdag verzorgen wij een buffet voor alle familieleden die zin hebben om te komen. En met 6 kinderen en broers/zussen loopt dat soms wel op tot zo’n 30 man. Supergezellig! Op 2e kerstdag eten we de restjes op, gaan de beentjes omhoog en lees ik een boek. Hopelijk dat van Tineke Beishuizen!

 11. Kerstavond thuis met tv en handwerk, 1e kerstdag met familie eten. Mooi gedekte tafel. Vaste gerechten: in ieder geval: spruitjes, appelmoes, rode kool en andere groentes naar wens, koning, geflambwerde kersen met ijs. 2e kerstdag: restjesdag (zeker zo lekker)

 12. Marieke Scheers // 9 december 2018 at 09:09 // Beantwoorden

  We hebben wel een paar, maar ze zijn niet echt opzienbarend. We kopen een boom en tuigen die mooi op. Sinds vorig jaar doet mijn puber dochter dag (want ik maak er een zooitje van! zegt ze). We gaan op een van beide dagen gourmetten. Beide pubers werken tegenwoordig en op zeer ongregelmatige tijden. we zitten dus niet meer zoveel met z’n allen aan tafel, maar met kerst lukt dat toch. Voor ons zijn dat de belangrijkste rituelen van kerst.

 13. Er wordt altijd Sissi gekeken tijdens de kerst. Mocht deze niet worden uitgezonden (op Duitse of Nederlandse zender), niet erg, want ik heb ook de dvd box. Vroeger keek ik al Sissi met mijn oma en moeder en nu met mijn eigen gezin.
  Sissi hoort bij de kerst en het verveelt nooit.

 14. Henriette Esselink // 13 december 2018 at 22:44 // Beantwoorden

  Kersttraditie: veel veranderd in de loop der jaren. Vroeger was het de kerkdienst en bezoek bij ouders, later schoonouders. Inmiddels is dat afgevallen. We zijn ok wel eens op vakantie gegaan, ook leuk, zeker wintersport, maar helaas kan dat niet zo vaak. In ieder geval hoort er een kerstboom bij, dit jaar al vroeg opgezet om Sintekerst te vieren met pakjes voor kinderen, zus en aanhang. En het wordt weer eten met familie ergens eind deze dagen. Veel kaarsjes, echte, neppe en met geurtjes. Als ik tijd heb kerststukje maken. Kaarten versturen, ook via oproepen van “jij verdient een kaartje”. Kleine moeite, groot plezier!

 15. Astrid De Gunst // 13 december 2018 at 23:54 // Beantwoorden

  Kerstrituelen. Tja natuurlijk hebben wij deze! Ver voor de kerstdagen haal ik boodschappen die ik in de vriezer kan doen en wat houdbaar is. Hoef ik enkel voor de laatste dingetjes die overvolle supermarkt in. Dan bak ik ieder jaar een kersttulband, die ik ook mooi opmaak voor bij het kerstontbijt. Wij ontbijten op 1e kerstdag rond 08.30 uur in payama met heel veel kerstlekkernijen en kaarsjes op tafel, zo sfeervol. Volgende ritueel is dat wij ook altijd kijken naar de kersttoespraak van de koning. Verder komt er een bordspel of speelkaarten op tafel om met hele gezin samen te doen. Avondeten is ritueel gourmet. 2e kerstdag is een stuk eenvoudiger en doet ieder wat ie wil, film kijken, wandeling maken of een boek lezen. Meestal is dan het ritueel om de restjes op te maken hahaha. Ach ja rituelen genoeg zou ik zo zeggen en inderdaad “Kerst vier je thuis”…

 16. Kerstrituelen: Home alone kijken! (Toen onze zoon een klein jongetje was leek hij erg op Macaulay Culkin. Daarom blijven we deze film kijken.) Verder natuurlijk gezellig samenzijn met familie!

 17. Silvia Elzelingen // 15 december 2018 at 02:16 // Beantwoorden

  Ik doe heel graag mee voor dit prachtige boek.
  Met de kerst kijken wij Sisi…dat doen we al jaren en het blijft genieten. Traditioneel doen we ook cadeautjes onder de boom. Gezellig samen met lekker eten en drinken. Wij komen de kerst wel door

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: