Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) – Astrid Harrewijn

Noor krijgt bij het Van Gogh Museum in Amsterdam een baan als conservator aangeboden en die kans pakt zij dan ook. Zij verhuist voor doordeweeks dan van Itteren (bij Maastricht) naar Amsterdam. Haar vriend Ewald vind het maar niks dat zij alleen maar in het weekend thuis is. Hij en haar ouders vinden het maar niks deze drastische stap van haar. Kiki, haar jongere zus die wild en onbezonnen is, werkt voor een kunstenaar Jef Koons. Zijn werk komt naar Amsterdam.

drievriendenJoost, een studievriend van Noor, werkt als adviseur voor het rijksmuseum en is tevens archeoloog en kunsthistoricus. Zij betrekken met z’n drieën een pand aan de Herengracht. Thuis wordt er niet over het werk gesproken. Dit is een regel die zij hebben ingesteld en daar houden zij zich ook aan. Noor stuit op een groot schandaal in de kunstwereld en moet haar vrienden er buiten houden hoe moeilijk dit soms ook is.

Het verhaal Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) wordt verteld vanuit het oogpunt van Noor.  Je begint met lezen en je zit meteen in een chicklit-achtige setting. Hoe verder je in het verhaal komt is het toch wel iets meer dan zomaar een chicklit.

Liefde, jaloezie, kunst en geluk zijn wel de belangrijkste ingrediënten die in dit verhaal verwerkt zitten. Tim is een collega van Noor en hij zorgt wel dat de spanning in het verhaal opgevoerd wordt en ook voor emotie zorgt. Hij is wat mij betreft achteraf gezien wel een persoon die zeer belangrijk is geweest voor het verloop van het verhaal.

De schrijfstijl van Astrid Harrewijn is vlot leesbaar zonder moeilijke zinnen. Het is een heerlijke feelgood chicklit geworden waar ook nog een leuke dosis humor zit verwerkt. Het verhaal heeft een logische opbouw en hoe het verloopt heeft me toch verrast.

3*** doocoenraad1r recensent Coenraad de Kat

Auteur: Astrid Harrewijn– Uitgeverij: Boekerij – 304 pagina’s – Verschenen: 2016 – ISBN: 9789022576175

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: