Henk’s favoriete Simple Minds-nummer

Henk Nillisen: Al sinds ik kan denken heb ik al iets met muziek, het begon al in eind jaren ’70 begin jaren ’80. Voor het eerst naar Torhout/Werchter geweest en daar was het eerste contact met, nu een grote groep, U2. Na een aantal jaren van bezoeken aan Pinkpop en nog een aantal keren Torhout/Werchter is mijn muziekinteresse uitgebreid naar Simple Minds, Peter Gabriel, Marillion, Dire Straits etc.

Alhoewel U2 toch één van mijn favoriete groepen is, heb ik ook altijd de Simple Minds gevolgd en verleden jaar was het zover, we moesten “even” wachten want het was 1 jaar na het bestellen van de kaarten! De Simple Minds zouden de Heineken Music Hall aandoen. Mijn vrouw en ik zijn naar een flink aantal concerten zoals Peter Gabriel en The Police geweest maar dit concert was anders. Wij stonden namelijk helemaal vooraan bij de Simple Minds, dit is toch wel heel speciaal!  Er is namelijk direct interactie met de artiest, off mic (zonder microfoon) vragen of alles oké was dat is toch iets heel anders dan ring 1 of achter in de Kuip. Eén nummer, welke bij mij nu eigenlijk pas is boven komen drijven, is “Themes for Great Cities” en hoewel het nummer al uit de jaren ’80 stamt, is dit een nummer die ik op de LP zou grijs draaien. Gelukkig is alles nu digitaal! Het is een geheel instrumentaal nummer, niets te nadele van Jim Kerr zijn stem, maar tijdens het concert stond ik met kippenvel, en als dit thuis opzet is het weer dezelfde beleving.

Het is bijzonder wat muziek met je kan doen.

Groet,

Henk, een muziekliefhebber

Een indruk van “Themes for Great Cities”:

Foto © Manfred Menken

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: