Jetske gaat los op haar E-bike!

Door omstandigheden moest ik vijf jaar geleden mijn autootje verkopen. Ja, als je de financiën niet hebt om hem op de weg te houden dan wordt het zeuren dus zoonlief gebeld en het autootje is verkocht. “Moet je een elektrische fiets kopen mam” zei mijn zoon, dus dat heb ik gedaan.

Tsja, dan moet je dus op pad met dat ding, je gaat van huis en rijdt zo de weg op in plaats van op het fietspad. Ik heb eerst even goed gekeken of niemand het zag want ik schaamde mij dood, vervolgens gebeurde mij dat ook nog een keer op de Provincialeweg bij Westzaan.  Dat is inmiddels gelukkig over maar dan krijg je de discussie dat de “babyboomers” te snel zijn op hun E-bike!  Dan is men zeker nog nooit scholieren met hun foon tegengekomen, die soms recht op je af rijden omdat ze helemaal gefocust zijn op hun scherm.  Ook een goeie: een groep “dampende” wielrenners die je voorbij scheuren in hun strakke “je kunt wel zien of ik links of rechtsdragend ben” pakjes. Levensgevaarlijk!

De accu opladen is ook nog een dingetje, hoe vaak ik niet in de schuur gestaan heb met de accu nog boven op de oplader, het is goed dat niemand mij kon horen brommen 🙂

Soms moet hij ook voor onderhoud weg en dan krijg je heel pittig een vervangende fiets mee, de laatste keer een Postcodeloterij fiets! Ging goed hoor, tot ik moest stoppen bij de flat, bij de deur  naar de schuren, dat ding had geen HANDREMMEN dus ik rij met een grote knal tegen die deur.

Enkele maanden terug deed het achterlicht het niet, ik ga naar beneden om mijn fiets op te halen om naar de fietsenmaker te gaan, ligt er toch een grote hondendrol richting schuur, en ja hoor daar ging ik, echt languit, zeg maar plat op de bek . Versuft blijf ik even liggen, steken in mijn knie, kapotte handen, stopt een auto, “mevrouwtje” wat doe u nu? Ja, af en toe ga ik zo liggen, dat kan je niet zeggen natuurlijk, begint die man aan me te trekken, heb hem maar gezegd dat dat onbegonnen werk was, je kunt beter een betonplaat omhoog trekken…Ik ben weer opgekrabbeld en heb de fiets gepakt en ben naar de fietsenmaker gereden, want ja dat heb ik in mijn hoofd en dan moet dat ook gebeuren. Flexibel zijn is niet mijn beste kant naarmate ik ouder word. Zij hebben mij daar schoongemaakt, intussen mijn achterlicht weer gemaakt en ik ging weer helemaal blij met mijn trapondersteunende fiets richting huis!

Liefs Jetske

Herkenbaar? Volgende maand komt er weer een seniorenblog 🙂

3 Comments on Jetske gaat los op haar E-bike!

  1. Haha Jetske, wat een leuk verhaal, ik ga je volgen op je blog, maar kijk je wel uit ook een E-Bike gaat snel hoor! Gr. Gerda (uit Marokko)

  2. Zo . herkenbaar
    Ik heb mijn e-bike verkocht…..
    Waarom.???? Ik vergat hem steeds op te laden en geloof me dan word je heel erg boos ..op jezelf. …..hoe vak ik wel oen en sukkel tegen mezelf geroepen heb , hahah maar ja dat hielp niet …..Moest naar de tso op school en ja daar moest ik met 15 minuten zijn ….Lopen was geen optie…..dus een buurman gevraagd om me te brengen ….De volgende dag ..E-Bike .?? weg er mee. ga wel met de bus naar Westerkoog….hoewel. dat ook niet altijd goed gaat .maar daar over later. hahahahaha……gr van mij. .

  3. Geweldig! Kijk je wel uit Jetske, op dat snelle vehikel van je? Onlangs sprak ik een dame, ik werk in het ziekenhuis, zij was helemaal bont en blauw en arm in de mitella. Ze zou voor operatie gaan. Wat heeft u gedaan om er zo toegetakeld uit te zien? vroeg ik haar. Eigenlijk wist ik het al…. Zij was met haar veeeeel te snelle E-bike gevallen, niet eens zo erg….maar ongelukkigerwijs met haar bovenarm op de stoeprand. Met als gevolg een op 7 plaatsen gebroken bovenarm. Oepsie. En zij is niet de eerste die ik zo zie. Dus…please drive carefully!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: