Macaronitaart

Lekker makkelijk recept om vooraf klaar te maken, dan hoef je alleen nog maar af te bakken in de oven 🙂 ook fijn als het straks zomer is!

Ingrediënten 4 personen:

  • 350 gram macaroni
  • 2 el olijfolie
  • 400 gram Italiaanse roerbakmix (zak)
  • bakje gesneden champignons
  • 200 gram gegrilde hamreepjes
  • 4 eieren
  • 100 ml kookroom
  • 200 gram pittige geraspte kaas 45+
  • 1 courgette

Keukenspullen:

  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakkinmacaronitaart2jpgg. Snij de champignons.

Verhit de olie in een wok/pan en roerbak de roerbakmix en champignons 3 min. Je kunt i.p.v. roerbakmix ook spinazie gebruiken (voor de kids die geen “dingetjes” lusten…). Voeg de ham toe en roerbak nog 1 min. Neem de wok/pan van het vuur en schep de macaroni erdoor. Klop de eieren los met de room en kaas. Schep door het macaronimengsel. Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan.

Snij de courgette met de kaasschaaf in dunne plakjes. Leg de courgette dakpansgewijs in een cirkel op de macaroni en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart ca. 25 min. in het midden van de oven. De taart is gaar als het eimengsel gestold is.

Eet smakelijk!

3 Comments on Macaronitaart

  1. Kees Mateijsen // 9 april 2016 at 10:59 // Beantwoorden

    Jammer ik heb al boodschappen gedaan.
    Maar ik de taart zeker maken.
    Je hoort het van me.

    Groetjes

  2. Kees Mateijsen // 21 mei 2016 at 20:27 // Beantwoorden

    Vandaag gemaakt, echt heerlijk. Zelf nog wat geïmproviseerd.
    Heerlijke salade met yoghurt dressing en tomaten en olijven. Super combinatie Echt lekker

Leave a comment

Your email address will not be published.


*