Medicijn – Ingrid Oonincx

medicijn

Alleen een klein en machtig eliteclubje weet dat er al jaren een middel tegen veroudering bestaat. Wat hen betreft blijft dat geheim. Ontdekker Jacob Grünberg wil echter wereldwijde erkenning voor zijn uitvinding. Na de plotselinge dood van haar minnaar raakt pr-vrouw Ella Vreeland verstrikt in het huiveringwekkende web rondom deze meedogenloze wetenschapper en ontdekt ze de duistere schaduwwereld achter de schone schijn.

Recensie:

Jacob Grünberg is een gewetenloze wetenschapper die alles doet om zijn plan te verwezenlijken. Hij wil namelijk alle eer opeisen m.b.t. zijn uitvinding. Ella Vreeland is een vrouw met een rugzak en zij heeft hierdoor een hoge muur om zich heen gebouwd. Dit uit zich in haar werk en zij heeft zo goed als geen sociaal leven. Maar dan is er de ommekeer en zij heeft meer in zich dan ze zelf had gedacht en zij wordt een sterke vrouw waarvoor je moet oppassen.

De verhaallijn van Medicijn is vanaf het begin boeiend en de spanning wordt steeds meer opgevoerd. De personen die komen en gaan in het verhaal hebben ondanks dat ze er maar heel even een rol spelen meer invloed op het verhaal dan dat je in eerste opzicht denkt. Dit wordt duidelijk naarmate het verhaal vordert. De zijwegen die het geheel opluisteren, zorgen dat je ook nog verrast wordt tijdens het lezen. De spanning is goed aanwezig en wordt mooi gedoseerd neergezet. Niets wordt te vroeg prijsgegeven zodat je geboeid blijft tot het einde.

Het is altijd moeilijk om iets unieks en nieuws te verzinnen, maar waar het om gaat is hoe zet je een verhaal neer en vanuit welk oogpunt ga je het onderwerp te lijf en kun je jezelf hiermee onderscheiden. Met dit boek heeft schrijfster Ingrid Oonincx dit zeer zeker gedaan en je kunt rustig zeggen dat zij er een uniek verhaal van heeft gemaakt.

coenraad15***** door recensent Coenraad de Kat

Auteur: Ingrid Oonincx – Uitgeverij: The House of Books – 320 pagina’s – Verschenen: januari 2016 – ISBN: 9789044345599

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: