Veenbrand – Karin Fossum

veenbrandOp het terrein van een boer worden 2 lichamen in een caravan gevonden. Beide zijn met messteken om het leven gebracht.  Konrad Sejer en zijn collega Jacob Skarre staan voor een raadsel en hebben geen enkel idee in welke hoek ze het moeten zoeken. Er is geen enkel teken van seksueel misbruik of roof te vinden. De moeder van de vermoorde vrouw verbergt het verleden van de vrouw zodat de inspecteurs niet veel verder komen met het onderzoek…

Veenbrand is het nieuwste deel van de serie rondom inspecteur Konrad Sejer. Voor mij is dit boek een 1e kennismaking van haar boeken. Ik had geen idee wat ik van haar boeken, die omschreven worden als literaire thrillers, moest verwachten en ben er dus geheel open minded in begonnen.  Al vrij snel werd het me duidelijk dat haar stijl totaal anders is dan dat ik van de Scandinavische thrillers gewend ben. Ik vind het persoonlijk geen literaire thriller maar meer een roman.

Het boek heeft drie verhaallijnen en waarvan je geen idee heb hoe en wat ze met elkaar gemeen hebben. Dit wordt geleidelijk aan geheel duidelijk. De schrijfster Karin Fossum heeft de personages als hele gewone mensen neergezet, het zouden je buren kunnen zijn, maar zij dragen wel een rugzak met zich mee. Zij weet je te raken met deze personages en je leeft dan ook met hen mee. Tevens heeft Karin ook maatschappelijke problemen in het verhaal verwerkt zoals armoede en de ouderenzorg.

Karin heeft een geheel eigen stijl van schrijven en hierdoor is Veenbrand is een wat mij betreft een aangename kennismaking geweest.

3*** doocoenraad1r recensent Coenraad de Kat

Auteur: Karin Fossum – Uitgeverij: Uitgeverij Marmer – 288 pagina’s – Verschenen: april 2016 – ISBN: 9789460682858

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: