Dancing in the moonlight?

Wat hebben we prachtige, zonnige lentedagen gehad! Kleine cadeautjes. En wanneer de zon gaat schijnen, krijgen velen de ‘zomer in de bol’. Jassen gaan uit, korte broeken en rokjes komen tevoorschijn, blote voeten in slippers en de witte ledematen kleuren geleidelijk van zachtroze naar rood naar bruin. (Bij mij althans, en mijn blonde medemensen voelen wel wat ik bedoel.) Het leven wordt naar buiten verplaatst. We zijn meer in de natuur, op het terras en we keren ons -al dan niet met factor 50 ingesmeerde- gezicht naar de zon. Urenlang vaak. Bij het eerste lentezonnetje gaan de neuzen omhoog met een diepe zucht en een bijna hoorbaar: “aah, eindelijk…”. Ongemerkt reageert de mens op de belofte aan de zomer die in de lucht hangt. De natuur ontvouwt zich ook en meer kleur en zoete geuren worden toegevoegd aan het leven om ons heen. Mensen zijn blijer en opener, hebben zin in een nieuwe garderobe, nieuw kapsel of praten over verhuizen en vakanties. Er worden plannen gemaakt voor een nieuw seizoen. Hoe ontzettend natuurlijk is het, dat men zo ‘los’ gaat in reactie op de kracht en felheid van de zon. We hebben immers vanaf september verstopt gezeten in het weer en gemoed van de herfst en de winter. Tijd om op te laden en het zomerse bloed te laten stromen!

Think about it. Jij vindt dit toch ook de normaalste zaak van de wereld: genieten van het licht, buiten zijn en je –halfnaakt- warmen aan het meest aanwezige hemellichaam boven ons. Ja! Nou, wij verheugen ons in het licht van de maan. Gewoon gekleed. Niet naakt dus. Zelfs geen badpak of bikini rond middernacht. Nope. Wat dan wel?

Basis: voor ons is de maan meer dan een droge, saaie natuurlijke satelliet die in een baan om onze aarde draait. Wij voelen de invloed van de maan doordat zij als een magneet aan het water op aarde trekt. “Trekken aan water?” zal je denken. Stukje wetenschap. De maan is, samen met de zon, in combinatie met de rotatie van de aarde verantwoordelijk voor de getijden op aarde. Eb en vloed worden hierdoor veroorzaakt en twee keer per maand is deze kracht het sterkst: met volle maan en met nieuwe maan (ook wel springtij genoemd).
Invloed op water dus. En symbolisch gaat water over gevoel (de uitspraak: “ik voel het aan mijn water” ken je wellicht) en dus heeft de maan invloed op onze emoties en ons ‘voelen’. En weet je uit hoeveel water ons lichaam bestaat? Wel 50% (vrouwen) tot 65% (mannen). Kun je je voorstellen dat de maan ook invloed heeft op óns water (lees: onze emoties en intuïtie)? En dat dat het sterkst voelbaar is tijdens volle en nieuwe maan? Wij wel. En wij gebruiken die ‘kracht’ voor onze persoonlijke groei- en transformatieprocessen (en ik bedoel geen weerwolven, maar later meer daarover).
Met ‘wij’ in bovenstaande tekst doel ik op gelijkgestemde vrouwen en mannen, die net als ik leven volgens het ritme van de natuur en haar seizoenen. Eerlijk is eerlijk: ik ben me ervan bewust dat er (groepen) mensen zijn die het fijn vinden om naakt in de maan te baden. En waarom niet? Er zijn zomers overvolle stranden met nudisten die hun blote huidje (en meer) luchten aan de zilte zeelucht. Is niet mijn ding, maar prima. Mijn verhaal gaat vooral over begrip, gewoonte, respect en het: ‘doe wat je wilt, maar doe daarmee niemand kwaad.

De komende maanden schieten de zomerfestivals uit de grond. Men feest en danst onder de zon tot in de late uurtjes. Dus ook onder de maan. Kijk vanavond eens naar boven, de maan is bijna vol en de komende dagen wordt door velen (wellicht veel meer mensen dan je denkt) ook een feestje gevierd. Het thema dat verbonden is met deze maan(d) wordt door ons verder uitgediept en gelinkt met het persoonlijke proces. In een groep of alleen, fijn in de buitenlucht of in de eigen huiskamer, al dan niet in spijkerbroek!

In mijn volgende blog vertel ik meer over de maanfasen en hoe de invloed van de maan zich laat voelen en wat je daarmee kunt. Best handig hoor, als je je bewust bent van die invloeden. Misschien ga je jezelf wel herkennen.

Blessings, Natasja

website_header

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: