Een warm muzikaal bad!

Wat ontzettend leuk is, dat als je schrijft je ook gevraagd voor een “stukje” in het lokale verenigingsblad. Zo ook voor de Fanfaria van maart 2016, dit het verenigingsblad van het Zaandijks Fanfare Corps.

Minimaal één keer per week kunnen wij genieten van het oefenen op de saxofoon door Chiara en door Nina. Twee jaar terug zijn zij via een Blaas-maar-raak-cursus op school ingestroomd bij ZFC. Ik kan mij nog het enthousiasme van Yvonne herinneren, die mijn meiden tijdens het afsluitende Blaas-maar-raak-concertje gewoon de vereniging in heeft gepraat. Wij kwamen in een warm muzikaal bad, ik kan niets anders zeggen. Chiara en Nina kozen voor de saxofoon want dat was lekker stoer, tja het oog wil ook wat natuurlijk! Er werden 2 saxofoons door Frans uit de mottenballen geplukt, het lesboek bij nicht Selma geleend en de dames gingen aan de oefen. Zo leuk, mijn man en ik zijn groot muziekliefhebbers maar absoluut geen praktiserende muzikanten. In mijn jeugd was de aantrekkingskracht van het kostuumpje van de lokale drumband enorm maar toen ik na anderhalf jaar nog steeds de roffel van 7 niet onder de knie had stierf mijn muzikale aspiratie een stille dood…… en beter geloof mij, ik heb zoals ik het zelf benoem een muzikaal inzicht van een hardhouten deur 🙂

Al snel was er tijdens het oefenen een melodie te ontdekken en deze moeder steeg tot grote hoogte, hoorde ik daar een nieuwe Candy “toeteren”? Keep dreaming natuurlijk, dat niveau vereist toch wel iets meer oefening dan die anderhalve keer in de week van mijn meiden. Maar goed zij toeterden lekker door en na een klein jaartje mochten zij ook meedoen in de Samenspeelgroep. Het verenigingsleven ging voor hen maar ook voor mij als moeder wat meer leven. Wij gingen wat meer mensen bij ZFC kennen, alhoewel ik nog steeds mensen bij het Groot Orkest zie binnen komen waarvan ik denk: “Goh, is deze muzikant nieuw of heb ik diegene nu vreselijk over het hoofd gezien….”.

Het leuke van de Samenspeelgroep is om als groep (ja ik weet het, het woord zegt het al…) muziek te maken, dan begint het te leven en voel je de dynamiek van deze muziek. Ik betrap mijzelf erop dat ik steeds vroeger de meiden op ga halen om even mee te luisteren. Zoooooo lekker om naar een vet uitgevoerde versie van Happy te luisteren als toetje van de Samenspeelgroep, ja daar wordt deze moeder ook blij van.

Het eerste concert waar mijn meiden aan meededen was Soundstad, OK een minimaal aandeel maar heeeee ze deden mee! Met zweet in mijn handen zat ik in het publiek maar wat hebben wij genoten, uiteraard van dat ieniemienie aandeel van onze dochters maar zeker van het gehele concert.

Het Twiske Jeugdfestival in 2015 was een absoluut hoogtepunt. Met de relatief jonge Samenspeelgroep met hier en daar wat ondersteuning van wat ouwe rotten uit het Groot Orkest speelden zij de sterren van de hemel en wonnen daar een eerste prijs. Ook superleuk vonden zij het begeleiden van schoolkinderen bij OrkestZ, nu waren zij niet de onervaren muzikanten die hulp nodig hadden maar konden zij de beginnende schoolkinderen helpen. Momenteel is Chiara druk aan het oefenen voor Peter en de Wolf en deze moeder? Die dompelt zich elke week onder in de verhuur van muzikaal onroerend goed (*)….

Liefs Sandra

* Het gebouw van ZFC wordt regelmatig verhuurd en ik doe de planning en coördinatie hiervoor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: