Ik voel, jij voelt, wij voelen…

Maandag, het rommelt buiten. Onweer. Het regent pijpenstelen, het water komt met grote stralen naar beneden. En hoewel een lenteochtend in mei, het is donker. Als vanzelf dwalen mijn gedachten af. Naar zonniger momenten. Daarbij herinner ik me plots wat ik vannacht heb gedroomd. Niet exact, vele details zijn verdwenen maar het betrof water. Veel water. Naar buiten turend (onze tuin lijkt te lachen door de regenbui) besef ik me dat onze maan vandaag het intuïtieve sterrenteken Vissen ‘doorloopt’. (Tsja, dat weet ik nou eenmaal…) Nog meer water dus. Als vissen jouw sterrenbeeld is, ben je wellicht helemaal in je element op dagen als deze. Gevoeliger en dromeriger maar ook creatiever en meer gericht op jezelf.

Bij mij, schorpioen, staan tijdens ‘waterdagen’ mijn voelsprieten ook meer open en werkt het ‘wel en wee’ van de mensen om mij heen dieper op me in. Dan onthoud ik ook mijn dromen makkelijker, blijkt. “Een droom is als een brief die je aan jezelf schrijft”, wordt gezegd. Die gooi je toch nooit ongelezen weg? De vraag is hoe je weet wat de droom betekent. Dat wordt vooral belangrijk als eenzelfde type droom terugkeert. Dan zijn het meerdere brieven die hetzelfde onderwerp bevatten en zodra je de boodschap helder hebt, het inzicht hebt ontvangen, zal die droom niet meer terugkeren. Ik geloof daarin. Meestal droom ik een mix van wat de dagen me gebracht hebben. Situaties, mensen, dingen van alledag. Dagrestdromen. Bij herhalingsdromen vertaal ik ze maar vaak genoeg hoeft het niet. Ik onthoud mijn dromen trouwens ook niet altijd, jij?

lunaOkay, de maan heeft invloed op ons gevoel. We weten dat zij heerst over het water in oceanen en zeeën, zoals we zien met eb en vloed. Hoe werkt die invloed op ons als mens? Stukje theorie. Het sterrenbeeld waarin de zon staat op het moment van je geboorte is van grote invloed op je persoonlijke leven. Jouw zonneteken, ook wel ‘je sterrenbeeld’ genoemd geeft informatie over hoe je werkelijk bent. Het sterrenbeeld waarop de maan staat op het moment van je geboorte geeft informatie over je gevoelsleven en emoties en over de manier waarop je reageert.

De zon ‘doorloopt’ in één jaar alle 12 sterrenbeelden. De maan ‘doorloopt’ in één maand (!) de 12 sterrenbeelden. Als het goed is voel jij je maandelijks dus een keer of drie ‘in je element’. En hoe je daar op reageert is natuurlijk geheel afhankelijk van de bij jou heersende persoonlijke omstandigheden. Wel ontzettend handig als je deze bewustwording gebruikt. Zo zou je zakelijke afspraken heel slim kunnen plannen; wanneer de maan een aardeteken als Stier of Maagd doorloopt. Of persoonlijke zaken liever even uitstellen, wanneer de maan je iets minder ‘gevoelig’ prikkelt. Weet dan, dat de fase van de maan ook meewerkt. Deze week ‘neemt de maan af’, ofwel, ze wordt steeds minder zichtbaar. De afnemende (ook wel krimpende) fase gaat over loslaten. Het laten gaan van zaken die je niet meer ‘dienen’, afstand nemen van dat, wat jou negatief beïnvloed (heeft). Je onderbewustzijn zou je hierover deze dagen wel eens een briefje kunnen sturen.

Gedoe? Nee hoor. Kennis is macht en in dit geval geeft het inzicht in jezelf. Vanaf morgen, vlak voordat een nieuwe maanfase begint, is er de periode van 3 dagen ‘donkere maan’. Het zegt het al hè: donker. De maan is nauwelijks zichtbaar en de energie is laag. Houd daar rekening mee. De maan doorloopt deze 3 dagen het sterrenteken Stier. Heel aards, met een gevoel van zekerheid en veiligheid (heel belangrijk voor Stieren). Let wel wat op je tempo, niet teveel vertragen in deze dagen. Wil jij deze maanperiode benutten? Keer naar binnen en denk na over wat jij zou willen loslaten. Waar (welke eigenschap of situatie) zou je nu graag afstand van doen? Het hoeft niet altijd heel diep of heftig te zijn; wellicht ligt het bij jou net onder de oppervlakte.

Tip: schrijf het op een briefje. Ga 2, 3 of 4 juni naar buiten (in het donker), voel nogmaals die emotie, verbrand het briefje (veilig: op een vuurvast schaaltje) en strooi de as uit over de aarde in je tuin (of balkonplantenbak). In de vroegte van zondag 5 juni is het nieuwe Maan. Een adempauze. Hierna volgt weer een nieuwe periode van wensen en laten groeien. De natuur is prachtig, bereikt het hoogtepunt van de lente en richt zich op de zomer. Jij ook?

Blessings, Natasja

website_header

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: