Lasagne à la Raino

Dit is de lasagne zoals ik deze bij mijn schoonouders vroeger at, dit recept is nog steeds favoriet en nu eten mijn kinderen ook hun vingers erbij op 🙂

 lasagnaIngrediënten 4 personen:

  • doos lasagnebladen
  • 8 eieren
  • 150/200 gram ham
  • 500 gram gehakt
  • 2 kartons gepureerde tomaten 500 ml.
  • Kruiden: peper, zout, Italiaanse kruiden, knoflook, ½ schepje suiker, vleugje kaneel
  • Boter, bloem, melk
  • Ovenschaal

Oven voorverwarmen op 200 °C

Bereiding:

1.  Kook, pel en hak de eieren in stukjes.

2. Maak de saus, gehakt rullen, 2x gepureerde tomaten + ¾ van het karton gevuld met water toevoegen. Voeg de kruiden naar smaak toe.

3. Maak de bechamelsaus: smelt 50 gram boter in een pan met dikke bodem (anders brandt de saus snel aan), voeg de bloem toe totdat er een gladde pasta (= roux) ontstaat. Al roerend scheut melk in pan schenken. Als de melk door de roux is opgenomen, telkens weer scheut melk toevoegen, tot de saus kookt en licht gebonden is. Op smaak brengen met zout en fijngemalen peper.

4. Vet de ovenschaal in en doe een klein beetje saus op de bodem. Maak een laag van lasagnebladen, bechamelsaus, gehakte eieren, plakken ham en een laagje saus. Herhalen tot 2 lagen. Dek de lasagne af met nog een laag lasagnebladen en een dikke laag saus.

5. In midden van oven lasagne in ca. 30 minuten gaar laten worden. Eventueel tussentijds afdekken met aluminiumfolie als bovenkant te bruin wordt.

Serveren met een lekkere salade, buon appetito!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*