Mijn 10 grootste beauty-frustraties…

Je hebt wel eens van die dagen dan zit je haar goed, make-up zit perfect, je zit lekker in je vel kortom je straalt… maarrrrrrr… je hebt ook wel eens van die dagen, dan wil het niet, dan lukt het niet, je haar zit coupe troep, je make-up lijkt op een pierrot, je broek zit te strak… heel herkenbaar toch ? Dit zijn mijn 10 grootste beautyfrustraties:

1. Dat ik er na 1 uur met mascara uitzie als een wasbeer. Dat komt zeker niet door de mascara maar doordat ik, heel expressief natuurlijk maar vooral make-up-technisch heel erg niet praktisch, continue door mijn ogen wrijf. Oplossing: waardeer je natural look zonder mascara en leg de nadruk op andere sterke punten van je gezicht (ik ga voor de knalrode lipstick 🙂 )

2. Slapen met natte haren – tegen beter weten in doe ik het vaak en dan word ik ’s morgens wakker met ontploft haar of, nog erger, 1 kant zit prima en die andere kant daar kun je bijna op surfen… rest maar 1 oplossing: weer met je hoofd onder de kraan!

3. Uhm er staat hier op dit potje: VIBRANT PASTE MESSY & MOLDING. Wat doet dit product eigenlijk? Stel je even voor, ik hulpeloos kijkend en vragend aan 20-jarige medeblogger. Ergens heb ik toch ergens een beauty-afslag gemist, ik weet gewoon niet wat men bedoeld met al deze termen. Gelukkig heeft zij mij dit haarfijn uitgelegd en Damn wat een fijn product (klik voor de review hier). Oplossing: gewoon durven vragen, er gaat een beautywereld voor je open!

4. Knalrode haarverf die na meer dan 2 weken na het gebruik nog steeds “afgeeft” onder de douche. Oplossing: droog je haar met een donkere handdoek en ik heb, heel slim, donkerrood beddengoed (jaaaaah daar is over nagedacht 🙂 )

5. Om in de afgevende rode haarverf te blijven: waarom regent het altijd een dag na mijn haarkleuring? Als veelfietsende Hollandse deerne ben ik gelukkig in het bezit van een goed regenpak want zien jullie mij al rijden met rood druppend haar…

6. Ontharen… wat heb ik daar een hekel aan, lekker stoeien met een mesje onder de douche om er bij het afdrogen achter te komen dat je gewoon 1 hele baan op je been bent vergeten. Oplossing: neem je mesje mee de douche uit om de finishing touch toe te passen.

7. Hormonen! Na elke maand de hormonen te hebben getrotseerd met de daarbij behorende lichamelijke ongemakken en opkomende pukkels en een vette huid ga ik nu richting overgangshormonen, zo niet funny… zie ik daar nu opeens snor ?? Oplossing: bij overmatig bovenlipbeharing kun je dit laten waxen (klik hier voor mijn waxervaring 🙂 )

8. Testen en proberen, ik ben er gek op! Maar die superkleine lettertjes op shampoo’s e.d. zijn toch werkelijk niet te lezen onder de douche. Oplossing: eerst lezen, dan douchen!

9. Mijn favoriete kleur lipstick is altijd “net” uit het assortiment als ik een nieuwe wil kopen. Oplossing: na 1 week weet je wel of dit one of your favorite is/wordt, sla er gelijk een paar in.

10. Zonne-allergie, helaas word ik niet mooi bruin of zelfs een beetje gebronsd in de zon. Mijn huid schakeert in verschillende kleuren wit/roze/rood. Hobbelig en bobbelig, het kriebelt, het jeukt en op zijn hoogtepunt voelt het alsof er kleine naaldjes in worden gestoken… Oplossing: hoge factor zonnebrand, onder de parasol, dun bloesje aan of een pareo over je schouders.

Tegen welke beautyfrustratie loop jij aan? Ik hoor het graag!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: