Elk nadeel heb zijn voordeel…

Eigenlijk vind ik het wel lekker rustig dat Nederland niet meedoet met het Europees Kampioenschap voetbal. Zo kan ik lekker op mijn gemak naar alle wedstrijden kijken zonder dat ik mij hoef uit te dossen als een of andere hysterische leeuw met rood/wit/blauw op mijn wangen of met mijn Heinekenmuts op mijn hoofd. En chips waar had ik mijn oranje shirt nu ook weer gelegd 2 jaar geleden?

Geen zoektocht, jaaaahaaaa altijd te laat ik weet het, naar oranje of rood/wit/blauwe vlaggetjes of oranje ballonnen. Want ik zou en ik moest natuurlijk altijd de voortuin versieren en als Nederland dan in een of andere kwart finale, halve finale of finale eruit werd gemikt dan ging ik in tijgersluipgang door de tuin met een schaar om die verdomde ballonnen en andere versierselen weg te knippen en ritueel te verbranden in de achtertuin 🙂

Ideaal is dat ik nu rustig naar Appie kan gaan zonder dat ik een oranje beessie, wuppie, welpie of anderszins oranje knuffelachtig beestje moet scoren…. “want ja, dat vinden de kinderen zo leuk” zei ik dan met stalen gezicht tegen de caissière terwijl mijn verzamelhart natuurlijk weer een sprongetje maakte… en gelukkig dit jaar ook geen voetbalplaatjesboek, want dan moet ik natuurlijk onder het mom van “ruilen voor de kinderen” een oproepje plaatsen op facebook…

Geen bier meer kopen voor een juichshirt, geen oranje M & M’s (oké, die waren toch best leuk, lees lekker…), geen oranje negerzoenen, geen 3 flessen frisdrank voor een toeter, geen chips met een… noem maar op, vul maar in, ik kan het zo gek niet bedenken. Het is een genot om door de supermarkt te lopen zonder dat soort commercieel geneuzel.

Ook heerlijk zijn de nabeschouwingen, onder genot van het schalkse lachje van v.d. Vaart laten wij het voetbalgeweld over ons heen komen en kunnen wij een keer echt objectief een oordeel vellen over de wedstrijd. Want na al die EK’s en WK’s waarin wij ons al rijk hadden gerekend zonder nog maar 1 bal geraakt te hebben, daar werd ik toch behoorlijk gefrustreerd van. Want een beetje voetbalkenner weet dat tegen die kleine “kloterige” landjes het toch verdomd lastig voetballen is! Maar nee, er werd lekker geblaaskaakt in zo’n studio dat wij deze tegenstander met gemak moesten kunnen verslaan….tuurlijk jochie, het voetbalt ook zo lekker als er 10 man voor het doel staan…

Ja, het bevalt mij wel, genieten van het met hart en ziel meezingen van het volkslied van de fans van Wales, de coach van Duitsland die even lekker aan zijn kont krabt en aan zijn vinger ruikt, die heerlijke goal van Pelle bij Italië en natuurlijk het keuren van al die aparte kapsels van al die “hanige” hormoonbommetjes…. Helaas ook irriteren aan al de idiote “fans” die zich niet weten te gedragen in een toch al wat onrustig Frankrijk, nee dat had het oranje legioen dan wel weer beter gedaan… Maar weet je wat? Mijn oranje hart gaat vast en zeker sneller kloppen als Daphne Schippers haar benen uit haar kont rent op de 100 en 200 meter op de Olympische Spelen deze zomer, ik kijk er nu al naar uit!

Liefs Sandra

2 Comments on Elk nadeel heb zijn voordeel…

  1. Grappig, maar ik mis de beessies en wuppies, poes Lotje is er dol op, heb een hele voorraad hier. Ik vind het jammer, geen versierde straten enz… Hier in deze flat deed men niets.

    • het is inderdaad wel gezellig al dat versieren en met zijn allen kijken 🙂 van de zomer maar voor de Olympische Spelen, volg je dat ook?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: