Mississippi Mud Pie

Lijntechnisch handig? Nee 🙂 maar lekker? Jaaaaaaaaaaaaaa!! Verplicht gesteld door mijn kinderen op verjaardagen en andere feestelijkheden. Originele recept is van Appie en ik heb het hier en daar aangepast.

Ingrediënten:

  • 1 pak chocolate chip cookies
  • 180 gr. boter
  • 3 el whiskey
  • 300 gr. pure chocolade 72%
  • 2 eieren
  • 100 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • 250 gr. mascarpone
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 100 ml. vloeibare honing
  • 1 el poedersuiker

Benodigdheden:

Springvorm en bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier.

Stamp de koekjes fijn (in een plastic zak en dan stampen met een vijzel). Smelt 80 g boter in een steelpan, meng met de koekjes en whisky en verdeel over de springvormbodem. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.

Breek de chocolade in stukken. Smelt de rest van de boter in een pan, neem van het vuur en voeg 1/3 van de chocolade toe. Laat 4 min. staan en roer door.

Klop de eieren met de suiker in 5 min. romig en dik. Schep het chocolademengsel erdoor. Roer de mascarpone los met een vork en schep door het mengsel tot het egaal wordt. Schenk voorzichtig in de springvorm en bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot de vulling net gestold is. Laat de taart in 1 uur en 30 min. afkoelen op een rooster.

Verwarm al roerend de rest van de chocolade, melk en honing. Laat 10 min. afkoelen. Verdeel de saus over de taart, dek af en zet 2 uur in de koelkast. Bestrooi met poedersuiker.

Lekker op een verjaardag of als toetje met een kop koffie na de maaltijd. Snij kleine stukjes want de taart is heel machtig!

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*