Piep zei de muis & Pluk een Roos – M.J. Arlidge

Piep zei de muis:

piep-zei-de-muisIn een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Inspecteur Helen Grace weet dat hij niet het laatste slachtoffer zal zijn. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis? De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda’s. Helen ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet is hoe labiel de dader is – of wat haar tijdens het werk aan deze zaak allemaal nog te wachten staat.

Laat je vooral niet misleiden door de onschuldige titel van dit boek want schrijver M.J. Arlidge heeft weer een gruwelijke seriemoordenaar uit zijn mouw geschud…de korte pittige hoofdstukken houden je als lezer gekluisterd aan dit boek. Heel bijzonder is dat je ondanks de gruwelijkheden begrip voor de moordenaar kan opbrengen… de karakters zijn dusdanig uitgelicht en gelaagd dat de hoofdpersonen ook de buurvrouw of buurman van de hoek zou kunnen zijn… meer dan geslaagd vervolg op het debuut Iene Miene Mutte!

5***** van recensent Sandra Raino

antoinette

Naar aanleiding van een oproep op deze site heeft Antoinette Post zich aangemeld en ook dit boek gelezen, ik ben heel benieuwd wat zij er van vindt 🙂

Recensie van mijn duo-recensent Antoinette Post:

Dit boek is spannend, pakkend en leest makkelijk. Je legt het niet snel weg want je wilt weten wat het volgende hoofdstuk brengt. Helen Grace is een doortastende rechercheur waarvan je zou willen dat, mocht jou dit overkomen, dat zij de zaak voor jou oplost. Uiteraard ben ik dan niet van haar duistere kant op de hoogte 🙂 Alle overige delen staan zeker op mijn nog-te-lezen-lijstje. Ik sluit mij aan bij Sandra en ik geef ook 5 sterren! Dank je wel voor het meelezen van dit spannende boek.

Auteur: M.J. Arlidge – Uitgeverij: Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: januari 2016 – ISBN 9789022575321.

Pluk een roos:

plukeenroosEen jonge vrouw wordt wakker in een koude, donkere kelder. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen, of door wie ze is ontvoerd. En dat is pas het begin van haar nachtmerrie. In de buurt wordt het lichaam van een andere jonge vrouw gevonden. Ze is nooit opgegeven als vermist, en haar familie heeft zelfs gewoon sms’jes van haar ontvangen. Iemand heeft zich de afgelopen tijd voor haar uitgegeven. Inspecteur Helen Grace weet dat ze de dader zo snel mogelijk moet vinden. Die is niet alleen gestoord, maar ook slim en vindingrijk. Maar zodra Helen probeert uit te vinden wat de motivatie van de moordenaar is, start een bijna onmogelijke race tegen de klok...

De willekeur van deze seriemoordenaar grijpt je vanaf de eerste bladzijde bij de keel. Waarom, waarom doet hij dit? Met de, ondertussen, kenmerkende korte pittige hoofdstukken neemt schrijver M.J. Arlidge je mee in de belevingswereld van het slachtoffer, de dader en natuurlijk Helen Grace. Heel bevredigend is dat alle lijntjes, die hij uitzet in dit boek, aan het einde bij elkaar komen en de rode lijn die in boek 1 (Iene Miene Mutte) is begonnen weer een paar puzzelstukjes erbij heeft gekregen. Ik kan niet wachten op de vertaling van het volgende boek 🙂

5***** van recensent Sandra Raino

Auteur: M.J. Arlidge – Uitgeverij: Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: mei 2016 – ISBN 9789022577172.

Wil je meer lezen over deze fantastische schrijver, ik heb de eer gehad om hem te interviewen! Klik hier voor het verslag van het interview.			

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: