Sta eens stil…

Had jij nog iets gewenst? Tijdens de laatste nieuwe Maan? Dit was zo’n 2 weken geleden. Ik blogde er de laatste keer kort over. Met nieuwe Maan wordt het begin van een maancyclus bedoelt. Deze cyclus loopt van nieuwe Maan tot nieuwe Maan en duurt 29,5 dagen. Iedere maan(d) heeft een thema, afgestemd op en in verbinding met de seizoenen die ons door het jaar geestelijk en lichamelijk beïnvloeden. (Ja heus, denk maar aan het verschil in gevoel dat je krijgt bij lente en winter). Dat thema stemmen we af op de voortgang van onze persoonlijke situaties. Denk hierbij aan carrière, relaties, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, enzovoorts.

Het thema van de junimaan is ‘bestemming ’ en aldus kwam er begin juni een nieuwe focus. “Wel handig als je weet waarop je moet focussen dan”, kreeg ik terug van een cliënte tijdens een van mijn spiegelsessies. True. Om te weten waar jouw prioriteit ligt, zou je overzicht kunnen creëren. Maak een top 5 van jouw prioriteiten. Kijk dan naar wat er bovenaan dat lijstje staat en of dat klopt in de huidige situatie. “Ja maar, ik heb zoveel te doen en ik wil ook zo veel. Hoe maak ik dan gebruik van die maanfase als ik niet weet wat ik ’t eerst wil?”

Belangrijk is dat je kijkt vanuit het ‘nu’. Vandaar dat lijstje. In die top 5 herken je jouw belangrijkste doel of wens heus wel. Het is misschien nog niet bereikbaar of visueel gemaakt. Je zou er misschien wat meer aandacht aan mogen schenken: het op nummer 1 zetten bijvoorbeeld. Vervolgens, vanuit het ‘nu’ gebruik je de fasen van de Maan ter ondersteuning. Je staat er dan als het ware steeds even bij stil. Bedenk (‘wens) onder een nieuwe Maan wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Met groeiende, of wassende Maan zou je daar actie op kunnen ondernemen om vervolgens bij volle Maan te bezien of je je doel hebt bereikt, of misschien het een en ander nog dient bij te stellen. Om daarna, met afnemende Maan los te laten wat je niet meer nodig hebt op dat gebied.

Voorbeeld: is jouw thema carrière en wens je meer richting of een andere job? Dan is het wellicht nodig dat je overige werkzaamheden aan de kant zet of zelfs loslaat. De actie is dat je hierover in gesprek zou kunnen gaan met je leidinggevende of gaat solliciteren, gaat netwerken, etc. Besef je rond volle maan dat dit je niet is gelukt of vind je het spannend, dan zou je een volgende keer meer ‘energie’ of ‘moed’ voor jezelf kunnen wensen. Hoe dan ook: blijf kijken naar wat je wilt en houd daar je focus op. Want, net als in de natuur: wat je aandacht geeft, groeit.

Nu (anno 15 juni) zijn we aangekomen in de fase van groeiende (of wassende) Maan en zouden nieuwe kansen of mogelijkheden je aangereikt kunnen worden. Zodat jouw wens kan groeien… en bestemming kan vinden (als we even teruggrijpen op het thema) om vervolgens geoogst te kunnen worden (net als in de natuur) bij een volgende maancyclus.

Oh ja, het is wel handig dat je openstaat voor die impulsen en vanuit het ‘nu’ blijft reageren. Blijf wakker en bewust. Denk niet aan (teleurstellende) acties uit het verleden of aan wat er zou kunnen gebeuren (ten negatieve) in de toekomst.

Op 20 juni aanstaande is het volle Maan. De natuur is dan ook bijna op ‘bestemming’ en als het ware op haar hoogtepunt. Alles is prachtig groen, de gewassen en vruchten zijn flink aan het groeien. Met de Zomerzonnewende (solstice/ solstitium: zonnestilstand), die dit jaar ook op 20 juni plaatsvindt is dan ook 2016 volwassen. Sol-stice betekent “Zon staat stil” en is een bijzonder moment; tijd voor een feestje! Na deze langste Midzomerdag op het ‘midden van het jaar’, worden de dagen weer korter en zullen ook de thema’s van de manen daarop aansluiten.

Sta jij er ook even bij stil? Al is het maar om te genieten van de volheid en prachtige natuur om je heen… enjoy!

Voor volgende week: look up & happy full Midsummer Moon Solstice!

Natasja

Volg je mij ook al facebook? www.facebook.com/spiegelsessie

website_header

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: