U2 concert Honolulu, Hawaii – 2006

Muziekherinnering van Remco Kos: mijn mooiste muziekmoment gaat bijna 10 jaar terug. Op 9 december 2006 was ik voor mijn werk in Honolulu, Hawaii. Enkele weken voordat we daar arriveerden werd er bekend dat U2 er een concert zou geven. Het was een optreden dat eerder dat jaar was gecancelled en nu werd ingehaald. Het was tevens het allerlaatste concert van de Vertigo-tour. De band was tijdens deze tour ook in de Amsterdam Arena geweest. Een vriendin van me was daarbij aanwezig geweest en ze klaagde over het ontbreken van een voorprogramma en de slechte akoestiek.

Maar goed, toen bekend werd dat U2 hun concert op Hawaii ging inhalen hebben direct, via internet geprobeerd kaarten te bemachtigen en wonder-boven-wonder ging dit feilloos.

Over het programma kan ik kort zijn…. het concert begon om 18.00 uur met in het voorprogramma (jawel, wij hadden een voorgerecht, en wat voor één) Green Day én Pearl Jam. En daarna kwam dus U2!!! Ook werden er nog enkele nummers met de zangers van Green Day en Pearl Jam (Billy Joe en Eddy) gezamenlijk gezongen. Verder kwamen alle bekende nummers voorbij en ging het dak (was er weliswaar niet) compleet af. Om 24.00 uur was het ten einde en liep iedereen met een enorme smile het Aloha Stadium uit. We zeiden tegen elkaar dat er geen concert nog zal volgen dat deze avond kan evenaren. Nooit!!!

Foto © U2start

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: