Gold, always believe in your soul…

Muziekherinnering van Daniela Gradara: ik was 18 jaar en ging op zaterdag werken in hartje Amsterdam bij een geduchte concurrent van Hajenius. Aan het einde van de dag, razendsnel naar huis met een paar zeer vermoeide voeten. Ik had een half uurtje de tijd om iets te eten, te douchen en om te kleden want kwart voor zeven stond Wim voor de deur om af te reizen naar Dansschool Selie in de Rosmolenbuurt. Behalve Wet Wet Wet hielp Spandau Ballet ons wekelijks door de quickstep en andere exotische dansen heen. Alhoewel we bezig waren met dansen voor brons bleef Spandau Ballet “Gold!!” door de boxen schreeuwen. Het had effect want we waanden ons op de dansvloer ook daadwerkelijk op goudniveau.

Het einde van het “brons-seizoen” naderde en we werden gevraagd ons op te geven om af te dansen voor brons, enkele sterren van goud verwijderd. De meesten wilden dat graag, wie wil er nu geen “diploma”. Nadat we ons hadden opgegeven voor de eerste trede op weg naar goud, kwamen we erachter dat het afdansen zou plaatsvinden in De Speeldoos. Ons afdansnummer was 337. Dit nummer moesten we onze kleding spelden tijdens het afdansen voor brons. We hebben brons afdansen aan ons voorbij laten gaan en terug naar huis in de auto keihard Gold van Spandau Ballet gedraaid!

Foto © Andrew Hurley

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: