I would do anything for love… van Nicolet

Muziekherinnering van Nicolet Simonides: het is september 1993, ik hoor Gijs Staverman zeggen “wat zijn de hoogste stijgers, de nieuwste binnenkomers en wat staat er deze week op nr. 1?” We hadden nog geen internet, YouTube of iTunes. Je moest de TOP 40 kijken anders was je NIET op de hoogte van de laatste stand in de muziekbusiness! “Maar we beginnen met de hoogste nieuwe binnenkomer”, zegt Gijs. Eén seconde daarna zie ik een kasteel, een man in een zwart gewaad met een cape over zijn hoofd, lang haar, lange nagels, heftige grime. Er komt bombastische muziek in mijn oren, mooie pianoklanken en dan een hele hoge gevoelige mannenstem “And I would do anything for love, I’d run right into hell and back”.

Ik ben helemaal verbluft, verbaasd, overrompeld. Zoiets heb ik nog nooit gehoord. Het raakt mij in mijn ziel… ik heb kippenvel van de tekst, de zang, de muziek, de clip, het verhaal. Mijn moeder schreeuwt er doorheen “He, dat is die dikke van Paradise by the dashboard light. Oh ja, Meat Loaf zo heet ie!” Vanaf dat moment was ik verslaafd aan Meat Loaf. Ik kocht samen met mijn zus alle voorgaande c.d.’s en de (op dat moment) hit-c.d. “Bat out of Hell 2”.  Nu 23 jaar later zie ik op YouTube en Social Media een oude man die in elkaar zakt op het podium met zijn microfoon in zijn handen. Op de achtergrond speelt er een band mee met de zangpartij “Anything for love, I’d run right into hell and back”. Ik heb gelukkig een veel mooiere herinnering aan deze man in mijn hoofd, die heeft de voorkeur, en ik verdring het beeld wat ik gisteren heb gezien…

Foto © Christie D. Mallon

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: