Let it goooooo!

Blog van Natasja: In een van mijn eerste blogs schreef ik dat het leven zo’n groot feest is. Dat wij (ik en gelijkgestemden) met onze natuurlijke ‘way of life’ zulke geluksvogels zijn. Vanwege alle feestjes. Naast het vieren van verjaardagen, bruiloften, babyshowers en andere partijtjes, doelde ik op de seizoens- en maanfeesten. Het vieren van de kringloop van het leven, het begin van de seizoenen en verinnerlijken van de thema’s die daarbij passen.
Net als in de natuur. We zaaien, verzorgen en verwarmen in de lente. Geven onze ‘scheuten’ een duwtje en genieten ervan wanneer we de groei zien vorderen en opbloeien in de zomer. Na de volle wasdom is het tijd om al dat innerlijk werk te oogsten. Ofwel we accepteren dat het werk nog niet geheel af is en onderzoeken wat er nog nodig is om het beoogde doel te bereiken. De tijd voor evaluatie en (nog meer) zelfreflectie vind plaats in de herfst.
Net als in de natuur. De blaadjes vallen, wat symbolisch is voor het loslaatproces. Het blad ondergaat een natuurlijk rottingsproces en wordt opgenomen door de aarde, om deze weer vruchtbaar te maken voor een nieuwe cyclus. In de winter, binnenin die donkere aarde, speelt zich een heel ander proces af. Van verandering en transformatie.

Loslaten. Fijn onderwerp. Not. Vooral als je niet weet wat, of hoe. Het ‘wat’ kun je onderzoeken; het ‘hoe’ heeft met vertrouwen te maken. Vertrouwen dat jouw innerlijk werk wordt ondersteund door die specifieke tijd van het jaar of maan(d). Je weet nu immers al dat de Maan invloed op je gemoedstoestand heeft, toch? En ook dat iedere maan(d) een op het seizoen aansluitend thema heeft. Die invulling geeft aan alle fasen van de maancyclus. Vanaf nieuwe maan tot volle maan ben je vooral bezig met nieuwe ideeën en het vormgeven daarvan. Met volle maan richt je je geheel op je doel en vervolgens laat je het -in vertrouwen dus- los.

focusDe periode van loslaten is de tijd tussen volle maan en nieuwe maan en daar bevinden we ons nu. Vanaf vandaag tot de nieuwe maan op 2 augustus doorloop je, wellicht ook emotioneel, de afnemende en donkere maan. Laat los wat jou niet meer dient. Kijk terug op de afgelopen maand en aanschouw jouw donkere kant. Ruim, bijvoorbeeld tijdens een visualisatie (dus fantaseer) jouw innerlijke tuintje eens lekker op. Of focus je af en toe eens bewust op je ademhaling. Een mooie oefening is om dan door je neus in te ademen en met veel kracht ‘de onrust’ door je mond uit te blazen.

Na, alla. In een notendop uitgelegd hoe je jouw innerlijke wereld kunt onderzoeken, evalueren, verklaren en vormgeven. Hierdoor creëer je uiteindelijk ook de wereld om je heen. Zo binnen, zo buiten. Eenvoudig? Niet perse.
Want het leven is niet altijd een feestje. Naast de invloed van de hemellichamen en vanuit onze innerlijke natuur, staan we ook onder invloed van alles om ons heen. De meningen en eigenschappen van de mensen om ons heen en situaties –zowel positief als negatief-  komen allemaal bij ons binnen. Kijk maar eens een halfuurtje naar het journaal of bemerk de onrust wanneer je leest of hoort over weer een aanslag in de wereld. Het is aan jou om deze gevoelens weer los te laten. Voor jouw gemoed. Op jouw manier. Voor de een betekent dit het nieuws een tijdje te negeren. Voor de ander betekent dit te willen handelen in positieve zin. Dit kun je al doen door positiviteit, liefde en kracht te sturen. Zend jouw energie naar de (nood)situatie. Brand een kaars, pluk bloemen of doe iets goeds voor een andere medemens. Blijf in contact en praat over de wereldsituaties maar blijf vooral bij jezelf. Laat je niet beïnvloeden of leiden door angst en negativiteit.

Woorden hebben kracht en kunnen sturend zijn. Het Engelse woord voor spreuk: “spell” is niet voor niets afgeleid van “spelling”. Hm… tijd om wat woorden los te laten. In een eenvoudige handeling. Schrijf de komende dagen op waar jij ‘last van’ hebt. Op papier. Bekijk het en verbrand het. Bedenk dat vuur vernietigend maar ook transformerend is. Let it go. Heb vertrouwen, de tijd van oogsten is in zicht!

Blessings, Natasja

website_header

Voor meer informatie, inzicht of advies kun je bij mij terecht! www.navonne.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: