Pokewattus?

Blog Sandra: Joehoeeeeeeeeeeee, mijn 2 vleermuizen (lees: pubers) zijn uit hun nest gekomen en lopen buiten…elke dag zelfs…weliswaar met hun neuzen gebogen over hun smartphone maar heeeee, ze zijn buiten!

Hoe komt dat, vraag je je misschien af? Dat komt door die verdoemde, door alle mensen bekritiseerde, maar ooooh zooooo populaire game voor op de telefoon Pokemon Go! Alle nerds komen uit de krochten van hun ouderlijke woning vandaan en met bleke koppies verzamelen zij zich op het lokale plein waar een “pokestop” is. Ter verduidelijking: hier kun je Pokemonballen halen, ballen waar je de Pokemons mee vangt,  en waar je ook Pokemoneieren kunt krijgen. Uhm, even ter verduidelijking: virtueel natuurlijk! Deze hipper dan hippe moeder volgt het allemaal met een glimlach en stimuleert hen vooral om dit spel te spelen.

Ooooh, je moet 5 kilometer lopen om je Pokemon-ei uit te laten komen? Geen probleem, telefoon aan en lopen met die hap. Kunnen jullie, en passant, ook wel even de boekjes naar oma brengen 🙂 en daar gaan ze hoor, mijn eigenste Pokemontrainers (nee mam, geen vangers, dat is stom….)

Ik vind het super dit spel, kost niets en het stimuleert de kinderen (c.q. volwassenen) om actief in de benen te gaan. Toch veel leuker dan dat gehang voor de televisie of game-beeldscherm? Ons buurjongetje viel bijna om van verbazing toen mijn zoon alleen maar naar buiten wilde, terwijl hij voorgaande jaren alleen maar naar zijn kamer wilde!

Ik snap dan ook niets van alle commentaren, vooral van die zgn. “Bekende Nederlanders” die het maar niets vinden. Kom op, is het cool of zo om een rage lekker af te katten? Zelf nooit jong geweest? Wie zitten deze Pokemontrainers in de weg? Ja, die anderhalve paardenkop die op de fiets zit om Pokemons te vangen en je bijna van de sokken rijdt, die ken ik ook 🙂 maar dat soort gassies zitten sowieso met hun smartphone op de fiets, dus wat is het verschil?

Het enige wat ik mijn eigen Pokemontrainers nog bij moet brengen is dat niet handig is om op heetst van de dag naar buiten te gaan, dat hun bleke lijven daar nog een klein beetje aan moeten wennen 🙂 en dat met nieuwe schoenen aan de hele wijk doorlopen nogal pijnlijk kan uitpakken…

Mmmmm, misschien moet ik deze app ook maar installeren op mijn smartphone en op zoek gaan naar een Bulbasaur, Rattata of Pikachu… of zou het niet bestemd zijn voor oudere jongeren?

Liefs Sandra

5 Comments on Pokewattus?

  1. Wat gaaf hé Sandra, mijn autistische zoon is ook sinds heel lang weer eens met z’n vriend de deur uitgegaan…….om pokémons te vangen! Geweldig deze game!

  2. Hier is er ook eentje uit z’n grot geklommen .heerlijk naar buiten

  3. afgezien van het feit dat mijn pubers wel veel in beweging zijn, maar alsnog bleke koppies hebben…kan ik dit spel ook wel waarderen..behalve toen mijn 20 jarige aan mij vroeg op een avond: ga je mee pokemons zoeken!!! ik zeg: ja leuk!!! maar ik moet eerst 20 km lopen….ik zeg: nee schat laatmaar.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: