Druk, druk, druk…

Blog van Jaap: Als ik na een drukke dag thuiskom, heel Nederland heb door gecrossed, 3 items heb gedraaid en zo een 500 kilometer op de teller heb staan, dan plof ik op de bank neer. Ik schenk mezelf een bak koffie in en probeer weer wat tot mezelf te komen.

Ik hou van die drukke dagen. En het mooiste zijn die dagen als je tegen de deadline aanzit. Als je op de achterbank van de auto of ergens achteraf in een kroegje nog samen met de verslaggever zit te monteren en dat dan alles uiteindelijk nog lukt ook. Op de weg naar huis weet je dat het item in de uitzending zit en de kijker geen idee heeft wat er zich daarvoor allemaal heeft afgespeeld.

Soms lopen de dingen ook niet helemaal zoals het moet. Gebeurt gelukkig niet vaak, maar dan is het aan de regiekamer om snel te schakelen om toch de uitzending vol te krijgen zonder dat de kijker daar iets van merkt. Na zo een uitzending kunnen we elkaar dan in de ogen aankijken, wetend wat er allemaal fout ging, maar met een tevreden gevoel zeggen: De kijker is de winnaar.

Als ik dan na zo een drukke dag op de bank zit en Kitty, mijn vrouw, vraagt wat ik allemaal heb gedaan die dag, gebeurt er iets bijzonders. Ik weet het dan gewoon niet meer! Ik moet dan heel diep in mijn geheugen graven om te weten wat ik die dag gedaan heb. Het laatste item weet ik me dan meestal nog wel te herinneren, maar de rest…..

Ik hoor jullie nu denken: “Ach gos, die arme Jaap. Dat de vergeetachtigheid al zo snel toeslaat.”

De eerste keer dat ik dit had, begon ik me ook erg zorgen te maken over mijn mentale gesteldheid. Maar al snel bleek dat ik niet de enige ben met dit probleem. Gelukkig hadden de jonge jongens, bij wie de Alzheimer nog niet zou moeten hebben toegeslagen, ook dit verschijnsel.

Ik wijt het maar aan de vluchtigheid van het vak. Het moeten omschakelen van de “kat in de boom“ naar een moeder die net een kind heeft verloren aan een ernstige ziekte.

Maar het levert vaak weer hilarische taferelen op als ik Kitty weer eens met een glazige blik aankijk als ze vraagt hoe mijn dag was.

Groet Jaap

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: