Geitenkaasbrood

Ik kwam dit recept tegen van Rudolph (neeeee, niet dat rendier maar die t.v.-kok) en het blijkt een topper! Lekker voor bij de borrel, een kopje soep of bij een maaltijdsalade (ja daar heb ik ook recepten van, zoek maar onder salade).

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 2 takjes tijm
  • 110 g zachte geitenkaas
  • 175 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestrooien
  • 1 tl zout
  • ½ tl versgemalen peper
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 1 tl grove mosterd

Dit heb je extra nodig:

  • bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°C. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Haal de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de geitenkaas in blokjes. Meng de helft van de kaas met de ui, de tijm, het bakmeel, zout en peper.

Roer het ei los met de melk en de mosterd. Voeg het aan het meelmengsel toe en kneed het tot een samenhangend deeg (voeg eventueel nog wat melk toe als het deeg te droog blijkt).

Vorm van het deeg een ronde bal en druk hier de rest van de geitenkaas in. Bestrooi het brood met bakmeel en bak het op een met bakpapier beklede bakplaat in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: