Scroppino

Jaaaaa ik heb weer wat overheerlijks ontdekt (met dank aan mijn schone zus!), lekker met dit mooie weer, te drinken als aperitief of ’s avonds in de tuin maar ook leuk op een feestje! Kortom een scroppino kan altijd 🙂 Ik heb er ook een alcoholvrije variant bij gedaan want mijn dochter wilde ook lekker meedoen!

Ingrediënten:

  • 200 gr citroen sorbetijs
  • 100 gr vanille ijs
  • 500 ml prosecco
  • 1 scheut wodka

Bereiding:

Pak een mixer of een garde en een kom. Doe het citroensorbetijs en vanille-ijs in de kom, verdun dit met de prosecco totdat dit een milkshake-dikte heeft. Voeg hieraan een flinke scheut vodka, daarna nog even stevig door laten mixen en het vervolgens in een champagneglas serveren.

Limoncello-variant:

Vervang de vodka door Limoncello en gebruik alleen citroen-sorbetijs.

Alcohol-vrije variant:

Vervang de vodka en prosecco door Spa-lemon of 7-up.

Aardbeien-variant:

Gebruik sorbetijs, 5 verse aardbeien, prosecco en vodka. Daarna alles in de blender en smullen maar!

Proost!!

 

2 Comments on Scroppino

  1. Ziet er lekker uit
    Ga ik zeker maken !

Leave a comment

Your email address will not be published.


*