Vakantie of horror? deel 4

In het jaar 2000 hebben Marco en ik een rondreis gemaakt in Australië, ook hebben wij daar familie en vrienden bezocht en onze reis eindigde in Cairns, in het Noorden van Australië. Dat is het tropische gedeelte van dit prachtige maar ontzettend ruige land. Naast de giftige red-back-spinnen, ingevoerde giftige padden, box jellyfish alias giftige kwallen met enorme tentakels en hapgrage haaien zwemmen daar ook kuddes aan zoet- en zoutwaterkrokodillen rond. We sliepen in een soort van tent, het dringende advies werd gegeven om goed je schoenen te controleren voordat je ze aantrok (oh ja, ondernemende schorpioenen die was ik nog vergeten 🙂 ). Bij een nachtelijke rondleiding door het regenwoud vertelde de plaatselijke bush-wachter dat er planten in dit regenwoud stonden die zo giftig waren dat als je deze aanraakte, je lichaam zichzelf uitschakelde…. Oh ja, sommige mensen hadden deze bladeren weleens gebruikte bij een grote boodschap in het woud…. Okee, ik had al veel respect voor de natuur in Australië en nu helemaal… Bij het verkennen van de omgeving kwamen wij diverse kreekjes tegen waar je kon zwemmen. Heerlijk in dat tropische klimaat! Alleen naast de kreek waar wij zouden zwemmen was ook kreek met een bordje verboden te zwemmen omdat daar krokodillen zouden zijn. Uhmmmmm, dat was zo’n 10 meter verderop…… zouden die krokodillen wel begrijpen dat die ene kreek voor hun was en die andere voor ons? Ik heb mij even snel afgepoedeld in de kreek maar echt relaxed gezwommen………. Nee dat heb ik niet…..

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: