Vakantie of horror? deel 6

Begin 90’er jaren was ik met Josje, mijn vriendin, een week naar Georgië. Dit was in een periode dat het daar echt slecht was, geen petrol zoals ze dat noemden, vaak geen licht of water en rijen voor de winkel.

De terugvlucht was in de ochtend gepland, we stonden klaar op het vliegveld….. en je raadt het al….die vlucht ging niet. Elke keer werd er gezegd: “over een uur”….. dus we durfden ook niet weg te gaan en hebben bijna de hele dag op een ijskoud vliegveld doorgebracht. Eindelijk vlogen we in het begin van de avond, we zaten uitgeput en ijskoud uit te puffen, ging het vliegtuig weer landen in Sotsji…voor petrol. Dat duurde ook zeker twee uur en ja hoor op naar Frankfurt… dachten wij… na een aantal uur zette de landing in, allemaal zwaailichten, brandweer, politie, brandlucht in het vliegtuig…. mijn hemel wat is er aan de hand?

Er zaten Tamils in het vliegtuig, een hele groep, en die hadden hun paspoort in het toilet verbrand. Het vliegtuig had weer niet genoeg petrol dus gingen we landen in München. Daar moesten wij er het eerst uit voor dat de politie die Tamils eruit haalden. Wij kregen onze bagage en daar zit je dan op een uitgestorven vliegveld, gelukkig wel met water en licht…

Wij konden pas de volgende dag verder naar Frankfurt, maar niet voordat een gedeelte van de passagiers geld hadden gegeven om de landingsbelasting te betalen 🙂 Op naar Frankfurt, eindelijk, waar wij in vliegende vaart een vliegtuig hebben gepakt van de KLM, in plaats van de trein zoals we gepland hadden. Wij mochten duur zitten voor weinig, ik weet niet of dat was omdat ze het zielig vonden of omdat wij zo stonken na deze reis…

Jetske

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: