Hollandse rijstsalade met oude kaas

Deze overheerlijke rijstsalade heeft een hele specifieke smaak door de rode uit en bleekselderij, echt smullen! Lekker geserveerd met een stukje stokbrood ♥

Ingredienten:

  • 2 el olijfolie
  • 200 g oude kaas (in blokjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 stokbrood
  • 1 beker crème fraîche (125 ml)
  • 1/2 struik bleekselderij (stengels en blad in reepjes)
  • 300 g witte rijst
  • 2 eieren
  • 12 blaadjes kropsla

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 minuten hard. Meng de zure room met de olijfolie. Pel en snijd de eieren in partjes. Giet de rijst af en spoel onder stromend water koud. Laat de rijst goed uitlekken. Meng de rijst met de ui, de bleekselderij, de kaas, het ei en de roomdressing. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de slabladeren over 4 borden en schep er de rijst in. Serveer het met stokbrood.

Eet smakelijk!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*