Mijn eerste concert in 1983

Mijn eerste “echte“ concert waar ik heen ben geweest was een concert van de Golden Earring. Niet dat ik nu zo’n superfan van deze band was maar mijn oom was 1 van de organisatoren van dit concert. Het concert werd gegeven in een sporthal in Wormer en hij had mij verblijd met 3 kaartjes zodat ik samen met 2 van mijn vriendinnen hierheen kon. Na een beetje speuren op internet kan ik zelfs de datum nog traceren: 12 mei 1983!

goldenearringOp deze datum was ik 15 jaar oud en zat ik in de 4e klas van de Mavo, mijn favoriete muziek was in die tijd Fame, Spandau Ballet en Doe Maar dus de Golden Earring lag best wel buiten mijn “comfortzone”! Maar goed, toen was ik al uitgerust met een goede dosis nieuwsgierigheid en hoe hip waren wij dat wij al naar zo’n concert gingen?

Als 3 gillende bakvisjes stonden wij natuurlijk vooraan en toen heb ik voor het eerst meegemaakt dat je helemaal in trance kan raken van muziek. Radar Love…… een nummer dat de Golden Earring niet alleen heel bekend heeft gemaakt maar waarmee zij ook live echt uitpakken en de pannen van het dak spelen (zover dat kan bij een sporthal!). Het nummer duurde en duurde, ik bleef zingen en zingen, springen en springen en ik verdween helemaal in dit nummer 🙂

Na afloop mochten wij, nog helemaal overdonderd door deze 1e concertervaring, backstage. Heb je er een beeld bij? Drie giechelende pubers die daar stonden met een superervaren band. Zij waren trouwens wel heel vriendelijk maar ik was blij dat we een handtekening kregen en nog blijer dat we weer weg mochten (want wat zeg je in godsnaam tegen ze?) Op naar de sinas want van dat meezingen en feesten krijg je best dorst hoor 😉

Liefs Sandra

Foto van het aanplakbiljet is van Berry Albers, bedankt voor het gebruik hiervan!

 

4 Comments on Mijn eerste concert in 1983

 1. Hallo Sandra,

  Met grote verbazing zag ik zojuist deze publicatie.
  Waarom? De foto van de poster is door mij gemaakt en hangt in mijn huiskamer…. mag ik vragen hoe je daar aan komt?
  En, woon je ook in Wormer?
  Dit concert was voor mij, als groot Earringfan, bijzonder want het was zeker niet mijn 1e concert maar wél mijn 1e keer in de kleedkamer, eindelijk durfde ik de stap te wagen.

  Groetjes,
  Berry Albers

  • ha Berry, ik was aan het googlen op het internet toen ik deze foto tegenkwam. Heel bijzonder om het aanplakbiljet van mijn 1e concert tegen te komen! Ik woonde destijds in Westzaan maar nu al jaren in Zaandijk dus de Zaanstreek niet uitgegaan. Als ik had geweten dat het jouw privéfoto was had ik het wel even gemeld 🙂 In ieder geval leuk dat je reageert! Groetjes Sandra

 2. Hai, no problem hoor, daar gaat het mij niet om!
  Heb je je kaartje overigens nog?

  • Ooooohhhh, dat is een goeie, er stonden wel handtekeningen op… misschien moet ik even in “de oude doos” duiken dat ze daar nog tussen zitten! Ik ga zoeken 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: