Muse – The Drones World Tour

Muziekherinnering van Marco Raino: Afgelopen maart ben ik met Sandra naar de Ziggo Dome geweest waar Muse 3 concerten gaf. Het liefst was ik naar alle drie de concerten gegaan maar je moet je beperkingen kennen 😉 We hadden het geluk dat de kaartjes konden bestellen voordat de kaartverkoop echt begon, klant zijn van Ziggo heeft zo zijn voordelen!

muse1

Nu is Muse altijd al redelijk bombastisch geweest maar voor deze tour hadden ze flink uitgepakt, waar je bij een “normaal” concert voor het podium staat waarop de band staat te spelen, stond Muse in het midden van de zaal op een ronddraaiend podium.  Af en toe kwamen er doeken naar beneden waar beelden op geprojecteerd werden en er was natuurlijk een lichtshow waar enorme drones ook een rol in speelden. Kortom een visueel en muzikaal spektakel.

Een heel verschil met de eerste keer dat we Muse zagen. Dat was ongeveer 17 jaar geleden, ze stonden als voorprogramma van Live in de Statenhal in Den Haag. Het was hun eerste optreden in Nederland en zoals gebruikelijk bij een voorprogramma was het geluid niet al te best, maar ze hebben toen al een onuitwisbare indruk op ons gemaakt. Na het optreden van Live hebben wij onze eerste c.d. van Muse gekocht 😉

In de loop de jaren zijn wij Muse blijven volgen met als “voorlopig” hoogtepunt de show in het Ziggodome!

Foto header © Marco Assini

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: