Swisse Valeriaan & Multivitaminen

Live healty, be happy is de filosofie van Swisse. Voor de site Lekker in het Leven mocht ik van dit merk de valeriaantabletten en de multivitaminen voor de man en de vrouw testen. Het merk is pas dit jaar geïntroduceerd in Nederland en logischerwijs kende ik dit merk nog niet, maar plotseling kwam ik het overal tegen! Dit kwam natuurlijk omdat Ranomi Kromowidjojo en Team NL, het Nederlands team dat naar de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro ging, ambassadeur zijn van Swisse in Nederland 🙂

Swisse Ultiplus Valeriaan is een kruidenpreparaat met valeriaan en magnesium die bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid.

 • Ontspanning: Valeriaan ontspant voor het slapen gaan en helpt in stresssituaties.
 • Zenuwstelsel: Magnesium heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.
 • Gemoedstoestand: Magnesium draagt bij aan de geestelijke veerkracht, is gunstig voor een goede geestelijke balans en is goed voor de gemoedstoestand.
Test:

IMG_20160801_174022589De valeriaanpillen zitten in een langwerpig smal potje met paarse deksel. De deksel is er makkelijk af te wippen. De pillen zijn geurloos en hebben de omvang van een smartie en zijn bruin van kleur. Ik vond de pillen makkelijk om in te nemen.

Ik heb ze op verschillende manieren getest:

Eén ingenomen overdag: ik voelde gelijk een soort van rust over mij heen komen, er was duidelijk sprake van rustgevende werking.

Twee ingenomen voor het slapen gaan: ik voelde een diepe rust over mij heen komen en viel na ca. 15 minuten als een blok beton in slaap (wat in mijn geval jammer was want ik was aan het lezen...). Ik heb de hele nacht doorgeslapen en ben niet 1x wakker geweest. Nu moet ik er bij vertellen dat ik niet vaak dit soort pillen inneem, ik weet niet of dat van invloed is m.b.t. de werking.

Een nadeel... de gebruiksaanwijzing op het potje is in heeeeele kleine lettertjes, dat ik deze zelfs met mijn leesbril op niet kon ontcijferen!

Swisse Multivitaminen Vrouw is een multi van premium kwaliteit met vitaminen en mineralen ter aanvulling op de voeding en die bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid van de vrouw:

 • Activeren je natuurlijke energie in het lichaam en ondersteunen je energieniveau.
 • Vermindering vermoeidheid.
 • Zorgen mede voor een goede weerstand en ondersteunen het immuunsysteem.
 • Voor het behoud van sterke botten.
 • Aanmaak van rode bloedcellen.
 • Goed voor haar, huid en nagels.
 • Collageen helpt de conditie van de huid te ondersteunen en te verstevigen.
 • Behoud van gezonde cellen en weefsels.
 • Gunstige werking op het hart.
Test:

IMG_20160801_173827037De multivitaminen-pillen voor de vrouw zitten in een rond hoog potje met rode deksel. De deksel is er makkelijk af te wippen. De pillen zijn bruin/rood van kleur, langwerpig en groot en kunnen door de midden worden gebroken om ingenomen te worden. Ik vind ze een muffe stinkende geur hebben. Ik heb de pillen ca. 3 weken ingenomen. Het viel mij op dat na het gebruik mijn urine heel geel kleurde. Het schijnt dat de overtollige stoffen die je lichaam niet gebruikt, worden afgevoerd en daarom ziet je urine geel. Ook merkte ik dat mijn ontlasting soepeler verliep. Ach, dat is dan wel weer handig J Ik denk dat ik de pillen nog langer moet gebruiken om te merken wat het precies met mij doet. Ik voelde mij wel goed en fit in deze periode.

Swisse multivitaminen Man is een multi van premium kwaliteit met vitaminen en mineralen ter aanvulling op de voeding en die bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid van de man:

 • Activeren je natuurlijke energie in het lichaam en ondersteunen je energieniveau.
 • Vermindering van vermoeidheid.
 • Goede weerstand en ondersteunen het immuunsysteem.
 • Goed voor de spieren en spelen een rol bij het behouden van sterke spieren.
 • Goed voor het geheugen en voor het behoud van een heldere geest. Het helpt bij geestelijke inspanning en druk.
 • Gunstige werking op het hart.
Test: 

IMG_20160801_173927576De multivitaminen-pillen voor de man zitten in een rond hoog potje met grijze deksel. De deksel is er makkelijk af te wippen. De pillen zijn lichtgroen van kleur, langwerpig en groot en kunnen door de midden worden gebroken om ingenomen te worden. Ik vind ze een muffe stinkende geur hebben. Marco, mijn man, heeft de pillen ca. 3 weken ingenomen. Ook hij merkte dat zijn ontlasting soepeler verliep en voelde zich goed en fit in deze periode.

Kortom:

De valeriaantabletten gaan in de kast voor als ik last heb van grote stress en slapeloosheid, ik vind ze heel geschikt daarvoor. Ondanks de vieze geur zijn Marco en ik erg tevreden met de multivitaminen, dus ook deze krijgen een dikke voldoende!

Zoals je ziet, heb ik niet de ingrediënten vermeld, dan werd deze blog echt te lang 🙂 Maar voor meer informatie over de ingrediënten die in deze producten zitten kun je naar de website gaan. Hier staat alles op!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: