Alleen op reis

Blog van Jetske: Je wilt op vakantie maar je bent alleen, tsja dan wordt het wel even zoeken en nadenken. Ik hou namelijk erg van rondreizen maar waar kies je dan voor? Een singlereis leek mij niets, allemaal hunkerende mensen die steeds kijken of er wat voor hun bij zit. Ik weet het, het is waarschijnlijk een vooroordeel, maar deze optie viel dus af. Dus dan maar kijken naar een “normale” rondreis waar een alleengaande tussen paste.

Mijn eerste reis alleen was meteen maar ver, naar China (met dank aan mijn moeder) en mijn hemel wat was dat spannend. Het begon al op Schiphol waar ik mijn ticket op moest halen en er een andere naam op de balie stond als waar ik geboekt had, al die fusies ook! Ik ging eerst met het vliegtuig naar München en daar in een enorm groot geval richting China. Zoveel mensen en je hebt geen idee wie er bij jou groep hoort, dat zit je je dan 12 uur lang af te vragen…. Bleek de dame die vrij dichtbij zat in het vliegtuig toch onze gids te zijn! Ik heb een topreis gehad en was meteen blij dat ik hier voor gekozen had, je kunt dus alleen prima met een groepsreis mee.

Het is wel jammer dat er vaak zo’n flinke toeslag bij zit als je alleen gaat, bij sommige reisbureaus betaal je echt de hoofdprijs. Gelukkig heb ik nooit echt slechte kamers gehad. Eén keer in Duitsland een wat mindere in een uithoek van het hotel, daar lieten ze mij zelfs voor de Wi-Fi betalen die daar geen bereik had, maar verder mag ik niet mopperen. Ik heb ook hele prachtige kamers gehad: in Marokko met hemelbedden (foto boven deze blog) en in Polen in een mooi landhuis… dan denk je toch wat is het doodzonde dat ik hier alleen lig…

De gezelschappen waren altijd heel leuk, uitzonderingen natuurlijk daargelaten. Bij één reis was een klein mannetje die het steeds over mijn figuur had, toen ik vriendelijk vroeg of hij wilde stoppen met zijn Calimero-gedrag was het over ook 🙂 Ik reis wel zo goedkoop mogelijk, dus de gezelschappen zijn groot, zoals naar Marokko. Maar de groepen zijn tot nu toe zo verschrikkelijk leuk en gezellig, daar kan geen privégezelschap tegen op!

Wat ik nog wel een ding vind is dat je via de computer je bagage en je stoel moet regelen, dat bezorgd mij extra grijze haren! Maar dat hoort bij het moderne reizen, dus ik doe gewoon mee…

Nu heb ik ook wel eens rotmomenten op reis hoor, maar ja wie heeft dat niet. Ik was voor een busreis naar Polen afgezet op de parkeerplaats bij een hotel in Veenendaal en ik had toen ook geen idee wie er bij de groep hoorde… dus dan ga je in je uppie een hapje eten en dan lig je in je kamer in bed Flikken Maastricht te kijken…. zie ik daar door het glazen koelkastdeurtje een heeeeeerlijke Toblerone liggen, tja je raadt het al… kon er niets aan doen….. kwam gewoon door de stress… Maar ik denk dat als je met tweetjes of meerdere mensen op reis gaat je je ook best wel eens alleen kunt voelen, geen eenzaamheid maar tweezaamheid zeg maar.

Ik hoop dan ook zolang mijn voeten en mijn hoofd nog willen en mijn knipje het natuurlijk toelaat, nog leuke dingen te zien en te doen, je wordt er alleen maar rijker van!

Jetske

4 Comments on Alleen op reis

  1. Kees Mateijsen // 3 oktober 2016 at 20:32 // Beantwoorden

    Echt leuk dit Blogger.

  2. Leuke site Sandra. Ik kom vast nog eens rondkijken.

    • Dank je Joke, als je het leuk vindt, kun je je ook inschrijven op de nieuwsbrief of de facebookpagina liken 🙂 hartelijke groet van Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: