Een blauwe kerst dit jaar?

Gastblog van Phaedra La Reine: zij is makelaar en woningstyliste en aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten. Zij schrijft tweewekelijks een blog op het gebied van makelaardij of woningstyling op www.Zaanstijl.nl.

Holiday Season en kleur

Met de “Holiday Season” voor de deur is het een mooi moment om je interieur eens onder de loep te nemen. Je hoeft natuurlijk niet meteen alles te veranderen, zeker niet als je heel erg tevreden bent met je huidige interieur. Nee, het gaat juist om de kleinere dingen. Door eens goed op te ruimen en door de accessoires eens in de zoveel tijd te veranderen hou je het interieur spannend. Veel mensen veranderen van accessoires na de feestdagen maar het kan natuurlijk ook juist nu! Kijk eens kritisch naar je interieur en kijk of de nieuwe trends op dit gebied bij jou passen. De kerstversieringen mogen natuurlijk ook weer tevoorschijn worden gehaald. Ook daar kan je leuke dingen mee doen.

Kleurtrends

In de woonmaand, oktober doe ik altijd erg veel inspiratie op voor nieuwe accessoires. Nieuwe kussenhoesjes, mooie kaarsen, vaasjes, noem het maar op. En het liefst in de nieuwste trendkleuren. De grotere verfmerken hebben de trendkleuren voor 2017 bekend gemaakt. denimdriftkleur-van-het-jaar-kleinFlexa gaat dit keer voor Denim-Drift, een zachte, blauwgrijze tint die past bij elke interieurstijl. Histor kiest voor Dorade. Dorade is een violet grijze kleur. Ook bij Pantone geven ze aan dat blauwtinten deze periode een belangrijke rol spelen samen met warme aardetinten, zowel op interieur gebied als in de mode. Blauw representeert de lucht en staat voor kalmte en vertrouwen.

Kerstversieringtrends

De kerstversiering trends worden in april al bedacht. Er zijn dit jaar 5 verschillende trends. Ook hierin zie je de blauwtinten terug maar vooral ook de warme aardetinten.

  • Robuust, puur & warm; warme kleuren, zoals marsala, beige, koper en licht goud voeren de boventoon in deze trend.
  • Winters groen & blauw; de enige ‘koele’ trend van dit jaar, een combinatie van wit, zilver, verschillende kleuren blauw én eucalyptus-groen.
  • Scandinavisch met rood, wit en oranje; licht hout, veel wit en kerstrood. Accenten van licht oranje zorgen voor de variatie.
  • Hout, kerstgroen en truffelbruin; de kernkleuren zijn kerstgroen, truffelbruin, zachte oranje en okergeel. Accenten van wolwit maken het af.
  • Parelglans & poeder roze; de decoratie is gemaakt van parelkleurige materialen als schelpen en glinsterende edelstenen. De kersttrendkleur marsala komt hier ook terug.

Combineren

Gelukkig zijn alle kersttrends prima te combineren met blauwtinten in het interieur. Zo kan je voor de koele trend gaan en alles qua kleur heel dicht bij elkaar houden, ton-sur-ton of juist voor de Scandinavische trend gaan waarmee je een mooi kleurcontrast creëert.

Heb je geen blauwtinten in je interieur en twijfel je of het wel past? Na de “holiday season” is ook een mooi moment om accessoires aan te schaffen. Je zou nu kunnen kiezen voor de winters groen en blauw kersttrend om te kijken of je de blauwtinten daarna ook nog in je interieur wil.

zaanstijl-verteltVoor welke kleuren je ook gaat, ik wens iedereen een Happy Holiday Season!

Kijk voor meer tips op het gebied van interieurstyling, verkoopstyling en makelaardij eens op www.ZaanStijl.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: