Foodblogger + Paddenstoelensoep

Met heel veel trots stel ik voor Hanneke de Jonge, een echte foodblogger ♥ Vanaf vandaag plaats ik regelmatig een recept van haar op mijn site. Zij stelt zich even aan jullie voor:

hannekeMag ik mij even voorstellen, ik ben Hanneke de Jonge. Mijn wieg heeft letterlijk en figuurlijk in een keuken gestaan. Namelijk het restaurant van mijn ouders, waardoor ik ben opgegroeid met lekker eten. Heb de benodigde horecadiploma’s gehaald en een tijd in het restaurant van mijn ouders gewerkt. Daardoor heb ik een behoorlijke tik voor alles wat met eten en drinken te maken heeft meegekregen. Jarenlang heb ik de ene na de andere kookcursus- en workshop gevolgd....kortom een echte foodie. Ik ben foodblogger en plaats mijn culinaire avonturen en recepten op mijn site www.culinea.nl. Tevens ben ik actief op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter.

Dit is het eerste recept wat ik ga plaatsen van Hanneke, het water loopt mij al in de mond 😉 Het is een heerlijk herfstrecept namelijk paddenstoelensoep.

Ingrediënten:

 • 600 gram gemengde paddenstoelen
 • roomboter
 • olijfolie
 • 1 sjalotje, gesnipperd
 • 3 tenen knoflook, fijngehakt
 • 4 takjes verse tijm
 • 750 ml paddenstoelenbouillon
 • zout en peper, naar smaak
 • 50 ml room
 • 2 el gehakte walnoten
 • 1 bakje tuinkers

Bereiding:

Borstel de paddenstoelen schoon. Als je shiitake paddenstoelen gebruikt, verwijder dan de steeltjes van deze paddenstoelen. Zoek ongeveer 100 gram kleine exemplaren uit het mengsel en houd deze even apart. Snijd de overige paddenstoelen fijn.

Verwarm een klont roomboter en een scheut olijfolie in een grote pan of wok. Fruit hierin het sjalotje, knoflook en tijm. Voeg dan de gehakte paddenstoelen toe en bak dit ongeveer 5 minuten.

Voeg de bouillon toe en laat ongeveer 7-10 minuten zachtjes koken. Bak in een andere pan in een klont roomboter de kleine paddenstoelen goudbruin.

Doe de paddenstoelenmix met de bouillon in een blender en pureer tot een smeuïge soep. Giet terug in de pan en verwarm dit. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Serveer de soep in kommen, lepel er wat room over en verdeel de gebakken paddenstoeltjes over de soep. Strooi er als laatste wat walnoten en tuinkers over.

Eet smakelijk!

Dit recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*