Ik kom weer langs!

Elk jaar in de maand oktober (dit jaar van 9 /tm 15 oktober) loop ik collecte voor de Brandwondenstichting. Gelukkig niet omdat wij in ons gezin of familie geconfronteerd zijn met ernstige brandwonden maar omdat ik jaren terug (Chiara zat op nog de creche!) een presentatie zag van de Brandwondenstichting. Ik was zo onder de indruk van de ellende en de impact van brandwonden dat ik mij zonder na te denken heb aangemeld om te collecteren.

brandwondenstichtingHet kost mij 1 hooguit 2 uurtjes per jaar terwijl deze mensen met brandwonden levenslang hebben! Want de Brandwondenstichting doet heel, heel erg veel goed werk, zoals bv. onderzoek naar nieuwe behandelmethodes en operatietechnieken. Maar zij hebben ook preventie-campagnes om “ons” te behoeden voor brandwonden en zij helpen mensen die brandwonden hebben om met deze moeilijke situatie om te gaan. Dit zijn nog maar een paar aspecten, je kunt er nog veel meer terugvinden op de site www.brandwondenstichting.nl

Wat heel jammer is dat ik de laatste paar jaren als collectant niet altijd even vriendelijk wordt bejegend. Dit is niet alleen bij mij het geval maar ik hoor dit ook bij andere collectanten. Alsof wij de collectebus voor ons zelf vullen! Naast een beetje goede karma (daar hoop ik dan maar op) gaat elke cent naar de Brandwondenstichting toe!

Uiteraard is iedereen vrij om nee te zeggen, dat is geen enkel probleem (liever niet natuurlijk 🙂 ) maar laat mij als collectant niet voor de deur staan terwijl je zelf in de kamer zit t.v. te kijken en mij gewoon recht in het gezicht aankijkt. Dit getuigt niet alleen van hele slechte manieren maar toont ook geen enkel respect voor ons als collectant! Dit is mij namelijk al een paar keer overkomen en geloof mij…. dan kom je niet met een heel fijn gevoel thuis….

Draag jij de Brandwondenstichting ook een goed hart toe? Leg alvast wat kleingeld klaar, dan komen wij binnenkort aan deur. Naast het steunen van dit ontzettend goede doel, vind ik het ook gezellig om een rondje in de buurt te lopen en een gezellig praatje te maken! Mijn hart verwarmt als er een tiener aan de deur komt, die dan met een zware bromstem zegt: “Mijn ouders zijn er niet maar ik pak zelf wat geld voor u”……

Liefs ♥ Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: