Jaap op Bonaire!

Blog van Jaap: Zelfs een cameraman gaat wel eens op vakantie en dan laat hij natuurlijk zijn camera thuis. Hij heeft immers vakantie en loopt het hele jaar al filmpjes te maken. Maar niet als het filmen behalve je werk ook je hobby is en als je dan ook nog een nieuwe camera hebt gekocht, dan kun je helemaal niet wachten tot je je camera kunt uitproberen op vakantie. En als je dan net als ik ook nog eens een fan van duiken bent, gaat er natuurlijk ook nog een “go-pro” mee om alles onderwater vast te leggen.

Zo kon het gebeuren dat ik op weg naar mijn kamer, met de camera in mijn handen, een prachtig bruidje tegen kwam die op weg was naar het strand om te trouwen. Waar ik ook keek, ik zag geen camera die dit heugelijke moment zou vast leggen, dus vroeg ik de vriendin van de bruid of ik het misschien voor hun vast moest leggen. Prima vonden ze het en zo stond ik op het mooie strand van Bonaire een intieme bruiloft van twee Arubaanse vrouwen te draaien. Twee Arubaanse vrouwen? Ja, doordat Aruba een status aparte heeft, kun je volgens de wetgeving daar als homo stel niet trouwen. Bonaire daarentegen is een Nederlandse provincie, waardoor homo’s en lesbiennes daar de kans hebben om te trouwen. Zo zou Bonaire nog wel eens uit kunnen groeien tot het “gay” eiland van de Caribbean!

Het filmhoogtepunt vond echter plaats onder water bij de duikstek Atlantis. Op 12 meter diepte begon de duikgids opeens driftig te wijzen. Vanuit het blauw kwamen daar opeens als schimmen twee dolfijnen opduiken en vlak langs mij zwemmen. Als duiker droom je ervan om zo een magisch moment te kunnen meemaken. Ongeloof en emotie streden om een plek in mijn hoofd. De tranen stonden in mijn ogen en het hart bonst in mijn keel. Dan is duiken opeens een heel eenzame sport. Je zou het wel uit willen schreeuwen, je wilt de vreugde delen met je maatjes, maar het enige wat je kunt doen is in stilte genieten. Terwijl ik dat deed, kwam er nog een dolfijn terug om te kijken wat dat voor een bubbeltjes makend figuur was. Dit bleek slechts de voorhoede te zijn van een groep van zo’n 40 dolfijnen. Waar we ook keken, onder boven,voor achter, overal dolfijnen. Een ongelofelijke ervaring die me nog heel lang zal heugen!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: