Laat me gaan – Gayle Forman

Wij, vrouwen, zullen ons absoluut herkennen in deze drukke vrouw….

Maribeth denkt dat ze superwoman is. Als hardwerkende New Yorkse moeder van een vierjarige tweeling beseft ze niet eens dat ze een hartaanval heeft gehad. Na een dubbele bypassoperatie wordt ze ontslagen uit het ziekenhuis onder voorwaarde om thuis te herstellen. Dat blijkt onmogelijk. Zelfs haar moeder die tijdelijk komt 'helpen' vindt haar egoïstisch. Ten einde raad pakt Maribeth een koffer en vertrekt, zonder haar man Jason te laten weten waar ze naartoe gaat.

laatmegaanSchrijfster Gayle Forman neemt ons mee in de wereld van de hardwerkende Maribeth en Jason. Het valt niet mee om alle ballen hoog te houden, een baan, een tweeling en de enorme hoge kosten van het dagelijkse bestaan in New York. Alles is strak geregeld totdat Maribeth een hartaanval krijgt en zij door haar schuldgevoel, haar nogal op zichzelf gerichte moeder en haar niet begrijpende man Jason tot een wanhoopsdaad wordt gedreven. Zij vertrekt, alleen, en zij laat haar kinderen en man achter.  Deze wanhoop en het gevoel om er continue alleen voor te staan weet de schrijfster heel goed te verwoorden in haar boek. Hierdoor blijft Maribeth, ondanks haar heftige daad, een sympathieke persoonlijkheid en heb ik werkelijk het gevoel haar te begrijpen. Er moet eerst een hoop zeer uit het verleden op een rijtje gezet worden voordat Maribeth verder kan met haar leven. Welke kant dit op zal gaan, blijft tot het einde van het boek onduidelijk maar laat mij als lezer zeker niet onbevredigd achter. Mooi eigentijds verhaal dat je achterlaat met de vraag/boodschap of je zelf ook wel goed communiceert in je relatie en of je leven ook niet te veel volgepland is?

profielfoto4**** van recensent Sandra Raino

Auteur:  Gayle Forman – Uitgeverij: The House of Books – 320 pagina’s – Verschenen: oktober 2016 – ISBN: 9789044349894

Dit boek is te verkrijgen via BOL, Bruna, Ako of de lokale boekhandel.

2 Comments on Laat me gaan – Gayle Forman

  1. Annette overvoorde // 18 oktober 2016 at 19:59 // Beantwoorden

    Superleuk boek, mooie recensie!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: