Rundvlees stoofpot met balsamico

Heerlijk toch die herfst en het wordt weer tijd (en weer!) voor zo’n heerlijke stoofpot! Mmm, het hele huis ruikt er altijd zo lekker naar ♥

Ingrediënten:

  • 1,5 kg rund riblappen
  • 2 eetl bloem
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 5 tenen knoflook, fijn geraspt
  • 600 ml runderbouillon
  • 75 ml balsamico
  • 1 eetl sojasaus
  • 1 eetl worcestersaus
  • 2 eetl honing
  • 1 eetl gerookte paprikapoeder

Erbij:

  • 1 grote knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 50 ml melk
  • 1 klont roomboter
  • peper en zout

Bereiding:

Zet een grote (stoof)pan op het vuur en doe hierin de bouillon, balsamico, sojasaus, worcestersaus, honing en paprikapoeder. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes pruttelen.

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en bestrooi met peper en zout en een beetje bloem. Bak in een bakpan in een scheutje olie het vlees goudbruin aan op hoog vuur. Doe dit in verschillende porties, zodat het vlees goed kan aanschroeien. Schep het vlees dan in de pan met bouillon.

Bak de ui en knoflook in dezelfde pan een paar minuten en doe dit dan ook in de stoofpan. Laat dit ongeveer 2,5-3 uur op een laag vuur sudderen met een deksel op de pan tot het vlees zacht geworden is en bijna uit elkaar valt.

Kook ondertussen de knolselderij tot de blokjes zacht geworden zijn, giet af en laat goed uitstomen. Verwarm ondertussen in dezelfde pan de melk en boter en voeg hierbij de knolselderij. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de stoofpot met de knolselderijpuree.

Eet smakelijk!

Dit recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*