Sticky toffee cupcakes met karamel topping

Sticky toffee pudding is een traditioneel Engels nagerecht. Hanneke heeft van de ingrediënten cupcakes gemaakt. Mmmmm, straks maar even in gezwinde spoed naar mijn lokale supermarkt 😉

Ingrediënten:

  • 90 gram dadels
  • 1 theel bakpoeder
  • 140 gram zelfrijzend bloem
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theel keukenstroop
  • 1 groot ei
  • 30 gram boter of kokosolie, gesmolten
  • 140 ml heet water

Topping:

  • 40 gram boter
  • 40 gram kristalsuiker
  • 50 gram karamelsaus
  • 200 gram verse roomkaas

Bereiding:

Zet de oven aan op 180 ̊C.

Maal in een keukenmachine de dadels, bakpoeder en 2 eetl bloem fijn. Als je geen goede keukenmachine hebt, hak dan de dadels heel erg fijn.

Meng dit goed met elkaar in een kom met de bruine suiker, de stroop, het ei en de gesmolten boter. Voeg dan het kokendhete water toe met de rest van de bloem en meng dit goed met een garde.

Verdeel het beslag over 12 cupcake papieren vormpjes in een cupcakeblik. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng ondertussen de topping ingrediënten door elkaar. Haal de cupcakes uit de oven, laat afkoelen en verdeel de topping erover. Bestrooi eventueel nog met wat chocolade hagelslag.

Eet smakelijk!

Dit recept en nog vele anderen zijn te vinden op:  culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*